Ми у Facebook
06.09.2022, 12:29

Смачний салат «Швидкоручка» на зиму: будете в захваті

Зберігайте рецепт, аби не загубити! Страва, що обов’язково стане в пригоді зимою!
Інгредієнти (на 3 банки по 500 г):

Баклажани - 1 кг
Помідори - 1 кг
Перець болгарський - 500 г
Морква - 250 г
Часник - 1 головка
Сіль - 2 ст. л.
Цукор - 3 ст. л.
Червоний мелений перець – 1 ч. л.
Свіжа петрушка - 5 гілочок
Рослинна олія - 120 мл
Оцет 9% - 60 мл

Приготування:

1. Баклажани миємо та просушуємо. Нарізаємо кубиками ребром 1-2 см. Складаємо в миску, засипаємо 1 ст. л. солі, перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.
2. У болгарського перцю вирізаємо серцевину, нарізаємо смужками. Моркву очищаємо та натираємо на великій тертці. Помідори пропускаємо через м'ясорубку, можна пюрувати блендером.
3. Томатну масу солимо, додаємо дрібно нарубані часник і зелень, цукор, перець та олію. Все перемішуємо та переливаємо в каструлю. Доводимо сильному вогні до кипіння. Зменшуємо вогонь до середнього, варимо до розчинення солі та цукру (2-3 хвилини).
4. Баклажани промиваємо, віджимаємо зайву рідину та відправляємо з перцем та морквою в каструлю до томатної маси. Доводимо до кипіння, перемішуємо та зменшуємо вогонь до мінімального. 5. Варимо під кришкою 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім вливаємо оцет і варимо ще 5 хвилин.
6. Гарячий салат розкладаємо по сухим стерилізованим банкам і закочуємо кришками. Залишаємо до повного остигання під теплим пледом. Зберігаємо салат у темному та прохолодному місці.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ