Смачний салат «Швидкоручка» на зиму: будете в захваті
Баклажани - 1 кг
Помідори - 1 кг
Перець болгарський - 500 г
Морква - 250 г
Часник - 1 головка
Сіль - 2 ст. л.
Цукор - 3 ст. л.
Червоний мелений перець – 1 ч. л.
Свіжа петрушка - 5 гілочок
Рослинна олія - 120 мл
Оцет 9% - 60 мл
⠀
Приготування:
1. Баклажани миємо та просушуємо. Нарізаємо кубиками ребром 1-2 см. Складаємо в миску, засипаємо 1 ст. л. солі, перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.
2. У болгарського перцю вирізаємо серцевину, нарізаємо смужками. Моркву очищаємо та натираємо на великій тертці. Помідори пропускаємо через м'ясорубку, можна пюрувати блендером.
3. Томатну масу солимо, додаємо дрібно нарубані часник і зелень, цукор, перець та олію. Все перемішуємо та переливаємо в каструлю. Доводимо сильному вогні до кипіння. Зменшуємо вогонь до середнього, варимо до розчинення солі та цукру (2-3 хвилини).
4. Баклажани промиваємо, віджимаємо зайву рідину та відправляємо з перцем та морквою в каструлю до томатної маси. Доводимо до кипіння, перемішуємо та зменшуємо вогонь до мінімального. 5. Варимо під кришкою 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім вливаємо оцет і варимо ще 5 хвилин.
6. Гарячий салат розкладаємо по сухим стерилізованим банкам і закочуємо кришками. Залишаємо до повного остигання під теплим пледом. Зберігаємо салат у темному та прохолодному місці.
⠀
корисні поради господиням, смачно, "Готуємо разом", салат, рецепт
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 387
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 337
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 440
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 396
На Рівненщині вийде марка, присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 426