Ми у Facebook
08.09.2022, 21:30

Готуємося до зими: хрумкі огірки, що з‘їдаються миттєво

Зберігайте, щоб не загубити!
Інгредієнти:

Огірки – 4 кг
Сіль – 6 ст. л. (З гіркою)
Цукровий пісок – 6 ст. л. (без гірки)
Оцет 9% - 150 мл
Листя смородини – 10-15 шт.
Кріп - 150 г
Часник - 2 головки
Листя вишні – 10 шт.
Листя дуба (за бажанням) – 5 шт.
Листя хрону – 150 г

Приготування:

1. Огірки добре промиваємо теплою водою.
2. Стерилізуємо банки будь-яким зручним способом.
3. Кріп, листя вишні, чорної смородини, дуба та хрону моєму під гарячою водою. Очищаємо часник.
4. У кожну банку кладемо кілька листків смородини, хрону, вишні, дуба, кріп і 2-3 зубчики часнику.
5. Далі, щільно укладаємо огірочки. Стерилізуємо: кип'ятимо воду і заливаємо в банки, залишаємо хвилин на 5-10, потім зливаємо окріп.
6. Готуємо маринад: 3 літри води ставимо на вогонь, додаємо сіль, цукровий пісок та оцет. Кип'ятимо 2-3 хвилини до повного розчинення цукру та солі.
7. Заливаємо простерилізовані огірки, закочуємо кришками та перевертаємо банки кришками донизу. Укутуємо банки в ковдру і залишаємо до повного остигання.





На правах реклами