Ми у Facebook
09.09.2022, 11:30

Хліб до борщу: Рецепт найсмачніших пампушок з часником

Ніщо так не підсилює смак борщу як ароматні пампушечки з хрумкою скоринкою. Як же приготувати найсмачніший хліб?
Для тіста вам знадобиться:

200 мл злегка теплої води
100 мл теплого молока
450 грам пшеничного борошна
1,5 ч.л. сухих дріжджів
1 ч.л. цукру
½ ч.л. солі
30 мл нерафінованої соняшникової олії

Заливка:

1 ч.л. солі
2 ст.л. нерафінованої соняшникової олії
3 зубці часнику, почистити
50 мл холодної води
½ пучка кропу, подрібнити

У великій мисці змішати всі інгредієнти для тіста, крім олії, і замісити тісто, поки не почне відставати від рук. Викласти тісто на злегка присипану борошном поверхню і вимісити тісто до еластичного стану.

Перекласти тісто назад у миску, щедро змастити поверхню соняшниковою олією, накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 1 годину 30 хвилин підходити. Тісто має збільшитися в розмірі вдвічі або більше.

Пишне тісто обім'яти, і розділити на невеликі кульки (12 або 14 шт).



Викласти у змащену олією форму.Накрити кухонним рушником і поставити в тепле місце, без протягів, на 30 хвилин підходити. Тим часом, розігріти добре духовку до 190 ᵒС.

Опісля, змастити поверхню пампушок молоком і поставити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Вони повинні вирости і добре підрум'янитися.

Приготувати заливку: розтерти часник із сіллю, водою і олією в ступці, або в блендері. В отриману заправку додати кріп. Перемішати.
Дістати готові пампушки з духовки і відразу ж полити часниковою заправкою, щоб вона увібралась у готовий хліб.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини