Ми у Facebook
13.09.2022, 06:51

Мариновані помідори "Як у бабусі": не зможете відірватися

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти (на 3 банки по 1 л):

Помідори ~ 1,6-1,8 кг

Для маринаду:

Вода – 1,5 л
Сіль – 1 ст. л. (З гіркою)
Цукор - 200 г
Лист лавровий - 3 шт.
Перець чорний горошком – 5 шт.
Перець запашний горошком – 5 шт.
Гвоздика - 3 бутони
Насіння кропу – 1/2 ч. л.
Оцет 9% столовий - 100 мл

Приготування:

1. Помідори промиваємо та обсушуємо.
2. Банки стерилізувати необов'язково. Важливо, щоб вони були сухими та чистими. Кришки можна ошпарити окропом і залишити на 5 хвилин|мінути|.
3. Укладаємо помідори у банки. Щоб помідори не лопалися, їх потрібно проколоти в ділянці плодоніжки.
4. Заливаємо окропом. Накриваємо стерильними кришками та залишаємо на 15 хвилин.
5. Потім воду зливаємо в каструлю, ставимо її на вогонь і додаємо сіль, цукор, лавровий лист, запашний перець, чорний перець, гвоздику та насіння кропу для аромату. Доводимо до кипіння, варимо близько 2 хвилин. Вимикаємо вогонь і в останню чергу додаємо оцет.
6. Відразу заливаємо киплячим маринадом банки з помідорами. Закриваємо їх та перевертаємо. Укутуємо і залишаємо до повного остигання.

Смачного!





На правах реклами