Ми у Facebook
15.09.2022, 11:30

Що робити родичам військових, які не виходять на зв’язок

Кому дзвонити, куди писати та до кого звертатись, якщо понад три дні не має звязку з військовим. Експертка пояснила алгоритм дій.
Олена Хотенко, регіональна координаторка Консультативної ради Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин розповіла про порядок дій, які слід виконати родичам, які втратили зв'язок з військовим.

Якщо ви на тривалий час втратили зв'язок із військовослужбовцем (3 дні чи більше), щоб з'ясувати причину зверніться до:

військової частини,
на гарячу лінію,
безпосереднього командира,
командира частини.

«Обов'язково збережіть номер телефону, з якого військовослужбовець востаннє виходив на зв’язок з вами. Дізнайтеся подробиці останнього місця перебування воїна, обставини ситуації, після якої втрачено зв’язок, інформацію про координати, де він був на зв'язку востаннє, та координати, за якими він був направлений», - прокоментувала Олена Хотенко.

Якщо можливо, максимально точно з'ясуйте та зафіксуйте координати місця події, після якої було втрачено зв’язок: місцевість (ліс, поле тощо), назви населених пунктів, вулиць, геолокацію телефону, інші орієнтири - вся ця інформація може бути важливою, запишіть її.

За допомогою у пошуку військового звертайтеся до Рівненської регіональної координаторки Консультативної ради Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олени Хотенко:

- (068)116-5009,
- заповнюйте форму forms.gle/SPS4vLS75hvKU9Hy5,
- пишіть на у Фейсбук fb.com/Olena.Khotenko.Academy/.

Увага! Контакти тимчасові, про зміни буде повідомлено пізніше - очікуйте на оновлення інформації.

До кого та з якими питаннями звертатись ще:

- Військкомат (з'ясуйте наявність/відсутність повідомлення від військової частини про підтвердження статусу «зниклий безвісти», або зверніться до установи чи організації, в яких служить військовослужбовець);

- Всеукраїнські пошукові ресурси (надішліть запит з проханням знайти особу за допомогою всеукраїнських ресурсів або в пошукових телеграм-каналах);

- Поліція (подайте заяву про розшук особи, зниклої безвісти за особливих обставин, до відповідного територіального органу Національної поліції);

- СБУ (Родині варто звернутися до СБУ, щоб дізнатися контакти слідчого у справі, якщо поліція встановила, що Захисник перебуває в полоні/в заручниках/загинув).

Крім того, звернутися за допомогою у пошуку військового можна до Червоного хреста та Національного інформаційного бюро та інших організацій, які займаються пошуками.





На правах реклами