Ми у Facebook
17.09.2022, 19:42

Домашні ватрушки з заварним кремом, що тануть в роті

Спробуйте приготувати і ви точно станете фанатом цієї страви?
Тісто
360 гр (+;-)
Молоко 100 мл
Кефір 90 мл
Яйце 1 шт + 1 жовток
Олія вершкове 70 г
Сіль 1/4 год.
Цукор 60 гр
Дріжджі 12 г свіжих (4 гр сухих)

Заварний крем
Молоко 250 мл
Яйце 1 шт
Цукор 40 гр
Ванільний цукор 5 г
Крохмаль кукурудзяний 10 гр
Борошно 10 гр

Штрейзель / крихта
Борошно 50 гр
Цукор 25 гр
Олія вершкове холодне 30 гр
Ванільний цукор 1 год л
Холодне вершкове масло|мастило| розтерти з|із| мукою|борошном|, цукром, ванільним цукром до стану борошняної крихти

Приготування:
Опара: в теплому молоці розчинити дріжджі, 1 ч л цукру, 50 г борошна (із загальної кількості) поставити в тепле місце, дати піднятися.

У мисці збити яйце, жовток, цукор, сіль, додати опару, що підійшла, кефір, просіяне борошно, розтоплене вершкове масло. Замісити м'яке, еластичне тісто.
Тісто округлити, покласти в миску, змащену олією, затягнути плівкою, поставити в тепле місце на підйом.

Заварний крем:
У ковшок налити молоко, поставити на вогонь нагріватися. В окремій мисці збити яйце, додати цукор, борошно, крохмаль, ванільний цукор.
Влити в яєчно-борошкову суміш гаряче молоко по трохи, постійно помішуючи віночком. Готову суміш назад влити в ковшок, нагріти на середньому вогні, до перших бульок, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки і суміш не підгоріла. Готовий крем накрити плівкою в контакт, повністю остудити за кімнатної температури.

Тісто, що підійшло, розділити на 10 рівних частин, кожен шматочок округлити, покласти на застелений лист, накрити плівкою, дати підійти.
Далі зробити склянкою поглиблення, попередньо змастивши дно склянки олією.
Ватрушки змастити збитим яйцем, покласти крем, малину, посипати крихтою.

Випікати при 180С приблизно 20 хв до зарум'янювання.

Готово! Готуйте із задоволенням!





На правах реклами