Ми у Facebook
19.09.2022, 13:20

Чашка за чашкою: Чому шкідливо пити каву?

Смачна, ароматна, додає бадьорості й енергії, але чи корисна? Все це про каву, кавіль, кавусю. Дізнайтесь більше про улюблений напій.
Важливо зауважити: якщо пити каву більше двох тижнів, після неї, найімовірніше, не буде підвищуватися кров'яний тиск. Помірне щоденне споживання (дві або три чашки) не призводить до зростання ризику гіпертонії, а більш активне споживання – 5-8 чашок – може.

Чим частіше ви п'єте каву, тим більша ймовірність, що захочеться ще одну чашечку. А якщо вирішите відмовитися від неї, можете зіткнутися із симптомами абстинентного синдрому – головні болі, втома, неуважність і поганий настрій – навіть якщо пити лише одну чашку в день.

Кава – це діуретик, тобто чим більше ви її п’єте, тим частіше бігаєте до вбиральні. Із сечею організм втрачає важливі мінерали – кальцій, магній, калій, і це може призвести до порушення балансу електролітів.

Кофеїн стимулює перистальтику кишечника, тож ви встигаєте засвоїти менше поживних речовин із того, що з'їли. Із часом це може призводити до хронічного відчуття втоми, дратівливості, порушень сну тощо.






На правах реклами