Ми у Facebook
21.09.2022, 19:17

Домашні пиріжки з сиром: просто але дуже ситно

Дуже смачні та м'які пиріжки принесла, а готуватися на раз і два.
Для тіста:

1 яйця
1 ч/л цукру
1,5 ч/л дріжджі
300 мл молока
3-4 ст борошна (об'єм склянки 200 г)
Сіль
80 г вершкове масло
3 ст/л олія

Для начинки

400 г сир
1-2 ст/л сметану
Сіль
кріп

- для тіста, всі зазначені інгредієнти змішаємо в теплому молоці (крім солі) замішуємо м'які, злегка липке, але одночасно оксамитове тісто. В кінці додаємо сіль і трішки рослинної олії і продовжуємо замішувати. Борошно відразу не додаємо поступово до потрібної кондиції.
- тісто кладемо в тепле місце, чекаємо поки не підніметься 2 рази.
- в цей час готуємо начинку: всі інгредієнти змішаємо і добре перемішаємо до однорідності. Виходить дуже смачна начинка.
- коли тісто вже підійшло, розрізаємо кульки, руками злегка роздавлюємо, закриємо рушником і чекаємо 30-40 хвилин.
- далі збираємо наші пиріжки.
- закриємо рушником і чекаємо ще 30 хвилин.
- потім змащуємо яйцем і відправляємо в духовку при 190-200 градусів.
- випікаємо до золотистого кольору.





На правах реклами