23.09.2022, 08:00

І до бутербродів, і до борщу: Як спекти смачний молочний батон вдома

Домашній хліб це не лише корисно, а й дуже смачно. Простий рецепт домашнього молочного батона для смачних канапок.
Щоб приготувати смачний молочний батон вам знадобиться:

Опара
- 1 ч.л.сухих дріжджів (або свіжі 30 гр.);
- 50 мл.теплої води;

дати постояти 15- 20 хв.

Далі готуємо тісто:

В мисці змішати 2 ст.л.цукру, 1 ч.л.солі, 2 ст.л. олії та 200 мл.теплого молока. Додати опару та просіяне борошно (за рецептом 470 гр., але можна трішки менше). Замісити, поставити в тепле місце на 30 хв.

Опісля обім'яти й дати підійти ще годину. Розкачати в пласт, скрутити рулетом, притискаючи щільно по всій довжині кожну скрутку. Накрити, дати підійти ще 30 хв. Зробити надрізи, змазати жовтком (або жовтком з молоком). Пекти 30 хв. при 200°.