30.09.2022, 14:53

Повітряні булочки з сиром та вишнею: домашній рецепт випічки

Невагомо-повітряні, здобні, ароматні, смачні булочки. Робляться дуже просто.
Складові:
Молоко(тепле)-500 мл
Цукор-200 гр
Сіль-щіпка
Сухі дріжджі-1 ст.
Яйця-2 шт
Рослинна олія-100 мл
Ванілін-1 пакетик
Борошно-900 гр

Начинка:
Сир-400 гр
Цукор-5 ст.л
Ваніль за смаком
Вишня-200 гр

Приготування:
- У тепле молоко додати дріжджі та цукор накрити і прибрати у тепле місце на 15 хвилин.
- Додати сіль,яйця,олію,ванілін та борошно.Замісити м'яке тісто.Прибрати в тепле місце на 1 годину.
- Приготувати начинку:
Вишню якщо заморожена, то розморозити при кімнатній температурі.
- Сир перемішати з цукром та ваніллю.
- Змастити стіл рослинним маслом, тісто розділити на 2 частини. Тісто, що підійшло, розкотити в прямокутний пласт товщиною 1,5 см, промазати сирною начинкою і викласти зверху вишню.
- Скрутити рулетом і нарізати шматками висотою 5-6 см.
- Розмістити на невеликій відстані один від одного на деку.
- Залишити для вистоювання ще на півгодини, зверху змастити яйцем.
Випікати за 180 градусів 20 хвилин.
Смачного!