01.10.2022, 13:44

Молочні домашні булочки, що тануть у роті: рецепт

Дуже смачні, м'які та красиві булочки принесла. Готуватися на раз і два, доступні інгредієнти та впевнена, виходить у всіх.
Треба

300 мл молока
200 г вершкове масло
1,5 ст.л сухих дріжджів
6 ч.л цукру
Дрібка солі
3 ст/л олія
2 ст/л сметану
2 яйця та 1 жовток (для змащування готових булочок)
6-7 ст борошна (відразу не додаємо, поступово просіюємо до потрібної кондиції)

- в теплому молоці розтопимо масло, додаємо цукор та дріжджі і добре перемішаємо 👌
- потім додаємо яйця, сметана, олію і поступово просіюємо борошна, замішуємо м'яке тісто.
- коли тіста вже готова, додаємо решту олії і продовжуємо замішувати до гладкості.
- Залишаємо тісто на 1,5 години у тепле місце підходити. Потім формуємо кульки.
- з кульок розкочуємо довгі ковбаски , Потім кожен рулетик(ковбаса) витягує у довжину. Потім по 2 джгутики скручуємо між собою. І формуємо із цих кісок бублики, булочки, як показала на відео.
- закриємо Булочки та залишаємо хвилин 30.
- потім змащуємо яйцем і відправляємо в духовку випікатися, при 200 градусів у духовці.
- виходить нереально смачні та красиві булочки