Ми у Facebook
06.04.2025, 08:00

Пишний вівсяний омлет з яблуком а-ля пиріг - ідеальний варіант сніданку вихідного дня

Пухкий вівсяний омлет — унікальний сніданок, який варто подати, коли вранці у вас буде більше часу.

Вівсяний омлет з яблуком - простий і водночас хороший рецепт. Це відмінний спосіб витягнути з яблук ще більше смаку (під впливом температури вони стають не тільки м'якшими, але навіть солодшими). Однак ви також можете поєднувати його з іншими фруктами. Чудово підійдуть груші, банани, манго або чорниця (я б не перестарався з м’якими фруктами, щоб не зробити все це надто вологим).

ІНГРЕДІЄНТИ
4 столові ложки вівсяних пластівців (приблизно 40 г)
1 ціле яйце
1 яєчний білок
щіпка солі
1/2 яблука (приблизно 100 г)
щіпка кориці

ПРИГОТУВАННЯ

Пластівці насипте в склянку, залийте гарячою водою і відставте мінімум на 30 хвилин (якщо ви хочете приготувати омлет на сніданок, рекомендую зробити це напередодні ввечері).

Злийте зайву воду з пелюсток і відкладіть.

Викладіть яєчні білки у високу миску. Додайте щіпку солі та збийте до пишності та жорсткості (варто зробити тест на збивання, перехиливши миску догори дном ;)).


Пластівці і жовток додати до білків. Ретельно перемішайте ложкою.
Яблуко очистити від шкірки і нарізати часточками. Посипте їх корицею.
При необхідності змастіть плоску сковороду і розігрійте її. Зменшіть вогонь до середнього і додайте омлетну суміш, залишивши 3-4 столові ложки.

Рівномірно розподіліть яблука і накрийте сумішшю, що залишилася. Смажте під кришкою 3-4 хвилини, поки воно не почне схоплюватися збоку і зверху.

Акуратно перекладаємо омлет на тарілку, зверху ставимо сковороду і швидко перевертаємо, щоб обсмажити з іншого боку. Обсмажуємо ще 1-2 хвилини і перекладаємо на тарілку.

Подавайте з йогуртом або сиром і арахісовим маслом або кленовим сиропом. Приємної їжі :)





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини