Ми у Facebook
01.10.2022, 20:44

Коронавірус змінився, але не перестав бути небезпечним

Увага громадськості до пандемії коронавірусу дещо ослабла, адже Україна зіткнулася з новою загрозою – війною. Через це навіть почалися ширитися міфи про те, що коронавірус зник, мутував настільки, що утратив свою загрозливість.
І ще багато подібних домислів. Але це не більше, ніж міфи, які ширяться серед людей. Коронавірус не позбувся своєї небезпечності, тому, попри клопоти війни, слід не забувати і про охорону здоров’я. Вірус і далі може причинити шкоду:

- Вірус не став менш заразним, навіть навпаки. Перше, вірус став менш вірулентним (себто менш убивчим). Ми маємо досить незначну кількість важких форм при великій кількості хворих. Інша причина легшого перебігу, це велика кількість тих, хто перехворів та тих, хто неодноразово вакцинувався. Це зменшує важкість перебігу хвороби. Але тим не менше, є висока смертність. Практично щодня є один випадок смертності. Зазвичай, це люди віком 65 років та старші. Вірус часто не зачіпає молодь та людей середнього віку. Проблеми, як правило, виникають у людей поважного віку, - зазначає Роман Сафонов, головний державний санітарний лікар Рівненської області.





На правах реклами