11.10.2022, 08:00

Рецепт дня: Шарлотка, від якої будуть у захваті всі

Шарлоткою ми звикли називати бісквітне тісто, яке начиняють яблуками. Банально. А якщо зробити пісочну основу, викласти на неї шар протушених яблук та накрити маренгою? Звучить смачно, красиво, а головне приготування не займе у вас багато часу.
Для тіста:

150 г борошна
20 г крохмалю
50 г цукрової пудри
70 г вершкового масла, охолодити, порізати кубиками
3 жовтки
1 ч.л. розпушувача

Для начинки:

1 кг яблук, почистити, порізати кубиками
20 г вершкового масла
2 ст.л. цукру
1 ч.л. меленої кориці

Для білкової перини:

3 білка
100 г цукру
10 г крохмалю
40 г січеного мигдалю чи інших горіхіd

Розігрійте духовку до 180 ᵒС. У глибокій мисці змішайте борошно, крохмаль, цукрову пудру та розпушувач. Додайте масло й добре розітріть його з сухими інгредієнтами. Продовжуючи розтирати, додавайте по одному жовтки.

Дно роз’ємної форми 24 см діаметром застелити пергаментом. Викласти у форму тісто й розрівняти руками по дну форми. Рівномірно попроколювати дно виделкою.

Вставте форму з тістом до розігрітої духовки й пекти 15-18 хвилин, доки тісто підрум’яниться й пропечеться.

Тим часом, у глибокій сковорідці чи каструлі розігрійте вершкове масло. Додайте яблука та цукор. Тушкуйте на маленькому вогні, помішуючи, доки яблука зм’якнуть. До готових яблук додати спеції, перемішати й викласти на спечену основу. Розрівняти.



Білки помістити у глибоку миску чи чашу планетарного міксера й збивати до стійких піків. Коли піки почали формуватись, поступово, ложка за ложкою, додати цукрову пудру та крохмаль. Викласти білки на яблука, розрівняти й посипати мигдалем чи іншими горіхами.

Поверніть форму з пирогом в духовку й пекти 18-20 хвилин, доки білки підрум’яняться й стабілізуються.



Дістаньте яблучну шарлотку з духовки й залишітьт на 10 хвилин. Обережно зніміть боки форми, відділяючи ножем пиріг від країв, й залишити майже до повного вистигання перед нарізанням.

За матеріалами https://picantecooking.com/.