Ми у Facebook
24.10.2022, 11:08

Як квасити капусту, щоб була хрумка й соковита (+РЕЦЕПТИ)

Нашинкували цілий таз капусти, а тепер гадаєте, як її засолити, так, щоб смакувати до весни корисними стравами? Ось два простих способи, які допоможуть зберегти корисні властивості цього овоча.
Перший спосіб:
- 5кг капусти середніх сортів ;
- 6 ст.л.солі(без чубка);
- 2середні моркви;

Посікти капусту, натерти моркву, додати сіль і гарно перем'яти руками. У ємність для квашення скласти(втрамбувати) капусту і покласти тарілку, а зверху банку з водою(для вантажу). Має вийти сік. Залишити у теплому місці(кухні) на 3 дні.

Далі всю капусту витягнути у велику миску і залишити на 3-4год, періодично перемішуючи, щоб вийшли гази і гіркота. Розкласти у банки,закрити кришками,що розпарюються і винести у холод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Місячний календар 2022: Коли краще квасити капусту

Другий спосіб:

- 3кг капусти;
- 1 морквина;
- 2,5ст.л.кам'яної солі;

Посікти капусту,потерти моркву, гарно вимішати.
Беремо трьохлітову банку і гарно закладаємо капусту(втрамбовуємо) зверху засипаємо сіль і заливаємо холодною водою до верху банки. Складаю пластмасову кришку і вкладаю у банку на верх капусти(як вантаж) і причавлюю.



Закриваю кришкою з отворами(такі продаються).Тримаємо капусту у теплому місці рівно 3 дні. Під банку обов'язково ставимо миску,тому що буде виходити рідина. Далі виймаємо капусту у ємність і витримуємо кілька годин, періодично перевертаємо її. Додаємо 2ст.л цукру, ще гарно перемішуємо і складаємо у банки. Закриваю також кришкою, що розпарюється.





На правах реклами