Хрусткі кабачки на зиму: робимо запаси
Кабачки – 2 кг
Часник – 1 головка
Гілочки кропу – 4-5 шт.
Лавровий лист – 4 шт.
Чорний перець горошком – 10 шт.
Сіль – 3 ст.
Цукор – 4 ст.
Вода – 1,5 л
Оцет 9% - 100 мл
⠀
Приготування:
1. Кабачки миємо та розрізаємо на кружечки. Якщо кабачки молоді, шкірку можна не очищати.
2. Ретельно промиваємо банки, обдаємо окропом. Укладаємо на дно кріп, лавровий лист, часточки часнику та чорний перець, додаємо кабачки.
3. Готуємо маринад: у киплячу воду висипаємо сіль та цукор, наливаємо оцет і вимикаємо.
4. Заливаємо маринад у банки (не закриваємо!), Ставимо їх у велику каструлю з гарячою водою і кип'ятимо 10 хвилин.
5. Закочуємо або щільно закриваємо банки кришками і даємо охолонути. Зберігаємо у прохолодному місці.
⠀
"Готуємо вдома, готуємо разом, корисні поради господиням, смачно, корисно
Рак шкіри: рівнян запрошують перевірити родимки
У понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком шкіри.
переглядів: 403
Закон про мобілізацію: які зміни ухвалила Верховна Рада
Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений парламентом та підписаний Президентом України, вступить в дію вже з 18 травня.
переглядів: 351
17-річний Гукеш переміг у Турнірі претендентів
У Торонто завершився 14-й тур знаного Турніру претендентів.
переглядів: 451
У Рівному роздуми утіляться у фотографії
Жителів Рівного запрошують на урочисте відкриття виставки під назвою "Роздуми", яке відбудеться 25 квітня о 16:00 у приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
переглядів: 409
На Рівненщині вийде марка, присвячена битві під Гурбами
Визначили найкращу поштову марку та конверт до 80-річчя бою під Гурбами». Ним став ескіз із зображенням одного з командирів УПА Петра Олійника - «Енея».
переглядів: 435