Ми у Facebook
24.10.2022, 15:55

Хрусткі кабачки на зиму: робимо запаси

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:

Кабачки – 2 кг
Часник – 1 головка
Гілочки кропу – 4-5 шт.
Лавровий лист – 4 шт.
Чорний перець горошком – 10 шт.
Сіль – 3 ст.
Цукор – 4 ст.
Вода – 1,5 л
Оцет 9% - 100 мл

Приготування:

1. Кабачки миємо та розрізаємо на кружечки. Якщо кабачки молоді, шкірку можна не очищати.
2. Ретельно промиваємо банки, обдаємо окропом. Укладаємо на дно кріп, лавровий лист, часточки часнику та чорний перець, додаємо кабачки.
3. Готуємо маринад: у киплячу воду висипаємо сіль та цукор, наливаємо оцет і вимикаємо.
4. Заливаємо маринад у банки (не закриваємо!), Ставимо їх у велику каструлю з гарячою водою і кип'ятимо 10 хвилин.
5. Закочуємо або щільно закриваємо банки кришками і даємо охолонути. Зберігаємо у прохолодному місці.





На правах реклами