Як сушити гриби на зиму: найпопулярніші способи
Спосіб 1: Сушимо гриби на нитці
Щоб сушіння проходило швидше, можете відділити ніжку від іншої частини гриба. Гриби добре просохнуть, якщо шматочки нанизувати так, щоб вони не торкалися один одного. Інакше в місцях дотику гриби погано просохнуть і потім гнитимуть. Підготовлені гриби розміщують в такому місці, де на них не потрапить дощ чи пил. Також зверніть увагу, що їх повинне добре прогрівати сонце, а приміщення має постійно провітрюватись. Коли ви розвісили шматочки, накрийте їх дрібною сіткою, щоб на них не сідали мухи. На нитці гриби сушать до 2-3 дні.
Спосіб 2: Сушимо гриби в духовці
Гриби поріжте на шматки, деко покрийте пергаментним папером, викладіть на нього гриби. Викладати плоди варто в один шар з невеликою відстанню один від одного. Поставте форму в розігріту на 50 градусів духовку на 2,5 години. За цей час вони значно зменшаться в об'ємі.
Протягом всього процесу сушіння дверцята духовки повинні бути трохи відчинені. Далі збільшіть температуру до 70 градусів і залиште ще на 1,5 години. Гриби будуть продовжувати зменшуватися в об'ємі. Далі зменшіть температуру до 50 градусів і сушіть до готовності - приблизно ще 3 години. Після того, як процес буде сушіння завершиться, покладіть гриби в суху банку, контейнер чи мішок і зберігайте в сухому місці.
Спосіб 3: Сушимо гриби в мікрохвильовій печі:
Очистіть і наріжте ваші грибочки. Візьміть тарілку, яку можна ставити до мікрохвильової печі. Розкладіть гриби тонким шаром. Виставіть потужність 100-180 Вт і "сушіть" гриби близько 20 хвилин. Після цього відчиніть дверцята на 15 хвилин, для того, щоб вийшла зайва волога. Зачиніть і повторіть. Оптимально повторювати 2-3 рази, щоб гриби повністю висохли. Однак якщо пластини дуже товсті, потрібно це повторювати до 5 разів.

маслюки на зиму, сушені білі гриби, грибна юшка, як сушити гриби, сушені гриби, город, сад, дім
Де в Рівному працюють підготовчі курси до вступу?

КЗВО «Рівненська медична академія» розпочала набір на підготовчі курси для вступників до Фахового медичного коледжу.
переглядів: 200
Топ-3 найсмачніших рецепти пасок: класика, з родзинками та шоколадна

Паска — традиційна великодня випічка та справжній символ свята. Вона втілює родинне тепло, домашній затишок та безмежну любов, яку кожна господиня вкладає в заміс тіста.
переглядів: 736
Зарядка, насадки, вага: що важливо перевірити перед покупкою ручного пилососа

Ви коли-небудь купували компактний пилосос, який виглядав ідеально в магазині, але розчарував вдома? Багато покупців звертають увагу лише на найочевидніші характеристики, як-от потужність всмоктування та ціну, ігноруючи нюанси, які можуть перетворити побутову техніку з помічника на головний біль. Особливо це стосується ручних пилососів, які мають специфічні вимоги через свою компактність і мобільність.
переглядів: 177
Укрзалізниця додала рейс Інтерсіті Київ-Луцьк на Великдень: потяг курсує через Рівне

Купувати квитки можна вже зараз в застосунку, на сайті та в квиткових касах вокзалів.
переглядів: 288
Смажена риба з ідеальною скоринкою: один інгредієнт, що змінює все

Риба — це не лише смачна, а й надзвичайно корисна частина збалансованого раціону. Її варто включати в меню регулярно, адже вона багата на білки, омега-3 жирні кислоти та інші цінні мікроелементи.
переглядів: 333