Ми у Facebook
26.10.2022, 12:00

Як сушити гриби на зиму: найпопулярніші способи

Грибний сезон у розпалі, адже урожай цьогоріч щедрий. Якщо ви вже наморозили грибів, наконсервували, то ще й насушіть, щоб смачною юшкою взимку смакувати.
Сушити можна практично всі їстівні гриби, та зверніть увагу, що деякі з них після такого процесу можуть гірчити. Найкраще для сушіння підходять білі гриби, підосовики, підберезники, маслюки, моховики, дубовики, опеньки, печериці.

Спосіб 1: Сушимо гриби на нитці

Щоб сушіння проходило швидше, можете відділити ніжку від іншої частини гриба. Гриби добре просохнуть, якщо шматочки нанизувати так, щоб вони не торкалися один одного. Інакше в місцях дотику гриби погано просохнуть і потім гнитимуть. Підготовлені гриби розміщують в такому місці, де на них не потрапить дощ чи пил. Також зверніть увагу, що їх повинне добре прогрівати сонце, а приміщення має постійно провітрюватись. Коли ви розвісили шматочки, накрийте їх дрібною сіткою, щоб на них не сідали мухи. На нитці гриби сушать до 2-3 дні.

Спосіб 2: Сушимо гриби в духовці

Гриби поріжте на шматки, деко покрийте пергаментним папером, викладіть на нього гриби. Викладати плоди варто в один шар з невеликою відстанню один від одного. Поставте форму в розігріту на 50 градусів духовку на 2,5 години. За цей час вони значно зменшаться в об'ємі.

Протягом всього процесу сушіння дверцята духовки повинні бути трохи відчинені. Далі збільшіть температуру до 70 градусів і залиште ще на 1,5 години. Гриби будуть продовжувати зменшуватися в об'ємі. Далі зменшіть температуру до 50 градусів і сушіть до готовності - приблизно ще 3 години. Після того, як процес буде сушіння завершиться, покладіть гриби в суху банку, контейнер чи мішок і зберігайте в сухому місці.

Спосіб 3: Сушимо гриби в мікрохвильовій печі:

Очистіть і наріжте ваші грибочки. Візьміть тарілку, яку можна ставити до мікрохвильової печі. Розкладіть гриби тонким шаром. Виставіть потужність 100-180 Вт і "сушіть" гриби близько 20 хвилин. Після цього відчиніть дверцята на 15 хвилин, для того, щоб вийшла зайва волога. Зачиніть і повторіть. Оптимально повторювати 2-3 рази, щоб гриби повністю висохли. Однак якщо пластини дуже товсті, потрібно це повторювати до 5 разів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ