Ми у Facebook
26.10.2022, 18:22

Релокований спорт Рівного: як харків'янин став двічі чемпіоном

Релокація - це поняття, яке стосується не тільки бізнесу, а і багатьох інших сфер. Ми можемо сміливо говорити про те, що на території міста ми маємо і буде успішні приклади спортивної релокації.

22-річний боксер Ілля Тогобицький родом з Харкова. Від початку війни за покликом серця він пішов боронити мир нашої країни.

З самого початку талановитий спортсмен навіть і чути нічого не хотів про змагання. Казав – повернеться у бокс тоді, коли Україна здобуде перемогу.

Але після перемовин тренерам вдалося вмовити Іллю продовжити тренування, адже успіхи України потрібні на різних фронтах. І вже згодом Іллю відпустили готуватися до змагань у Рівне.



Для тренувань Ілля поїхав не випадково. Адже школа боксу з рідного Харкова змушена була релокуватися в Рівне.

«Наша школа боксу разом із вихованцями і тренерами у березні переїхала до Рівного. А Ілля на той час був на фронті. Я не знаю, чи є ще такі спортсмени, які приїхали з передової, потренувалися місяць і здобули перемогу. Звісно, гордість переповнює. Приємно, коли сам Президент Федерації боксу України вітав його та дякував за такий рівень. Якраз Іллі виповнилося 20 років, тож зробив собі такий подарунок у День народження – став дворазовим чемпіоном України серед чоловіків до 22 років», - розповів його тренер Валерій Даниленко.



Харків'яни у Рівному тренуються на базі спортивного простору Праджат. Саме тут успішні боксери готуються до змагань різних рівнів.

- Ми з радістю прийняли цих боксерів. Адже Рівне, як тилове місто, готове підставити плече не тільки релокованому бізнесу, а і спорту. Радіємо, що тепер саме в Праджаті тренуються чемпіони такого рівня, - говорить співзасновник Спортивного простору Праджат Олексій Яницький.

Після вдалого виступу Ілля поїхав у рідне місто – Харків. Але вже за тиждень знову повернеться у Рівне, аби готуватися до нових перемог.





На правах реклами