Ми у Facebook
29.10.2022, 06:55

Секрети довготривалого зберігання врожаю

«Минулого року зібрали багатий урожай овочів, а половина згнила. Всі праці даремно.
Знайома ситуація? Ми розповімо, як не допустити цієї помилки знову!
Капуста
Для зберігання потрібно відібрати щільні качани без ознак хвороби та гнилі. Зберігати капусту можна на стелажах, уклавши її головка до голівки, корінням вгору, або підвісивши за коріння до стелі в льоху.

Картопля
На зберігання відбираємо тільки здорові бульби, провітрюємо та просушуємо їх 2-3 дні перед закладкою. Забираємо бульби у льох чи підвал, який не промерзає взимку. Температура у льоху має бути близько +2…+3°С, а вологість повітря 80-90%.

Морква
Перед тим, як прибрати на зберігання, обов'язково обрізаємо все бадилля, зчищаємо бруд з коренеплодів і просушуємо їх. Зберігаємо моркву в дерев'яних ящиках, пересипавши її тирсою, листям горобини або піском. При температурі +1…+2°C.

Буряк
Перед тим, як прибрати буряк на зберігання, акуратно очищаємо його від залишків ґрунту. Не можна очищати ножем чи ударами одна об одну. Зберігаємо так само, як морква.

Взимку періодично потрібно перевіряти всі овочі та вибраковувати гнилі екземпляри, щоб зберегти решту врожаю до весни.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини