30.10.2022, 16:30
Найсмачніші баклажани з часником: зроблять вас ситими
Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
⠀
⠀
Інгредієнти:
Баклажани - 1 кг
Рослинна олія без запаху - 120 мл
Часник - 1 головка
⠀
Для маринаду:
Вода - 1 л
Оцет 9% - 6 ст. л.
Цукор - 1 ст. л.
Сіль - 1 ст. л.
Лист лавровий - 2 шт.
Запашний перець горошком - 3 шт.
Гвоздика (ціла) - 2 шт.
Гірчиця (насіння) - 0,5 ч. л.
Коріандр (насіння) - 0,5 ч. л.
⠀
Приготування:
1. Робимо маринад: насипаємо в каструлю сіль, цукор, лавровий лист, перець, гвоздику, гірчицю та коріандр. Заливаємо водою та чекаємо, коли закипить.
2. Баклажани миємо, відрізаємо хвостики, зчищаємо шкірку. Розрізаємо на шматочки середнього розміру.
3. Маринаду даємо залишити приблизно хвилину, вливаємо оцет і в киплячу рідину додаємо нарізані баклажани. Знову доводимо до кипіння та варимо 3-5 хвилин. У процесі «топимо» овочі шумівкою, щоби не плавали на поверхні.
4. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою каструлю і даємо постояти баклажанам в маринаді 10 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, залишаємо ще хвилин на 10. Спеції викидаємо.
5. Тепер подрібнюємо часник і обсмажуємо його в олії. Кладемо до часнику баклажани, смажимо на сильному вогні 3-4 хвилини, помішуючи.
6. Гарячі баклажани розкладаємо в стерилізовані баночки і відразу закочуємо. Перевертаємо банки денцями вгору, обгортаємо і залишаємо до повного остигання.
Зберігати баклажани потрібно у прохолодному місці.
Баклажани - 1 кг
Рослинна олія без запаху - 120 мл
Часник - 1 головка
⠀
Для маринаду:
Вода - 1 л
Оцет 9% - 6 ст. л.
Цукор - 1 ст. л.
Сіль - 1 ст. л.
Лист лавровий - 2 шт.
Запашний перець горошком - 3 шт.
Гвоздика (ціла) - 2 шт.
Гірчиця (насіння) - 0,5 ч. л.
Коріандр (насіння) - 0,5 ч. л.
⠀
Приготування:
1. Робимо маринад: насипаємо в каструлю сіль, цукор, лавровий лист, перець, гвоздику, гірчицю та коріандр. Заливаємо водою та чекаємо, коли закипить.
2. Баклажани миємо, відрізаємо хвостики, зчищаємо шкірку. Розрізаємо на шматочки середнього розміру.
3. Маринаду даємо залишити приблизно хвилину, вливаємо оцет і в киплячу рідину додаємо нарізані баклажани. Знову доводимо до кипіння та варимо 3-5 хвилин. У процесі «топимо» овочі шумівкою, щоби не плавали на поверхні.
4. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою каструлю і даємо постояти баклажанам в маринаді 10 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, залишаємо ще хвилин на 10. Спеції викидаємо.
5. Тепер подрібнюємо часник і обсмажуємо його в олії. Кладемо до часнику баклажани, смажимо на сильному вогні 3-4 хвилини, помішуючи.
6. Гарячі баклажани розкладаємо в стерилізовані баночки і відразу закочуємо. Перевертаємо банки денцями вгору, обгортаємо і залишаємо до повного остигання.
Зберігати баклажани потрібно у прохолодному місці.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 676готуємо вдома, смачно, "Готуємо разом", весняні рецепти, корисні поради господиням
Інші статті рубрики:
У Рівному виступить відома бандуристка KRUT
Завтра, 20 квітня, відома артистка виступить у Органному залі. Концерт запланований о 18 годині.
переглядів: 282
У Рівному почався новий збір на дрони
Місто оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ.
переглядів: 307
Прикмети та заборони цього дня: усе, що слід знати про 19 квітня
Українці вшановують пам'ять святого Іоана. До настання Нового року залишилося 256 днів.
переглядів: 352
З Днем ангела Івана: суперові вітання
Сьогодні, 19 квітня, Івани святкують свій День ангела.
переглядів: 268
Як продуктивно почати ранок: кілька потужних і дієвих порад
Пропонуємо вам кілька дієвих порад, які забезпечать чудовий і продуктивний ранок.
переглядів: 344