Ми у Facebook
30.10.2022, 16:30

Найсмачніші баклажани з часником: зроблять вас ситими

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:

Баклажани - 1 кг
Рослинна олія без запаху - 120 мл
Часник - 1 головка

Для маринаду:

Вода - 1 л
Оцет 9% - 6 ст. л.
Цукор - 1 ст. л.
Сіль - 1 ст. л.
Лист лавровий - 2 шт.
Запашний перець горошком - 3 шт.
Гвоздика (ціла) - 2 шт.
Гірчиця (насіння) - 0,5 ч. л.
Коріандр (насіння) - 0,5 ч. л.

Приготування:

1. Робимо маринад: насипаємо в каструлю сіль, цукор, лавровий лист, перець, гвоздику, гірчицю та коріандр. Заливаємо водою та чекаємо, коли закипить.
2. Баклажани миємо, відрізаємо хвостики, зчищаємо шкірку. Розрізаємо на шматочки середнього розміру.
3. Маринаду даємо залишити приблизно хвилину, вливаємо оцет і в киплячу рідину додаємо нарізані баклажани. Знову доводимо до кипіння та варимо 3-5 хвилин. У процесі «топимо» овочі шумівкою, щоби не плавали на поверхні.
4. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою каструлю і даємо постояти баклажанам в маринаді 10 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, залишаємо ще хвилин на 10. Спеції викидаємо.
5. Тепер подрібнюємо часник і обсмажуємо його в олії. Кладемо до часнику баклажани, смажимо на сильному вогні 3-4 хвилини, помішуючи.
6. Гарячі баклажани розкладаємо в стерилізовані баночки і відразу закочуємо. Перевертаємо банки денцями вгору, обгортаємо і залишаємо до повного остигання.
Зберігати баклажани потрібно у прохолодному місці.





На правах реклами