Найсмачніші баклажани з часником: зроблять вас ситими
⠀
Баклажани - 1 кг
Рослинна олія без запаху - 120 мл
Часник - 1 головка
⠀
Для маринаду:
Вода - 1 л
Оцет 9% - 6 ст. л.
Цукор - 1 ст. л.
Сіль - 1 ст. л.
Лист лавровий - 2 шт.
Запашний перець горошком - 3 шт.
Гвоздика (ціла) - 2 шт.
Гірчиця (насіння) - 0,5 ч. л.
Коріандр (насіння) - 0,5 ч. л.
⠀
Приготування:
1. Робимо маринад: насипаємо в каструлю сіль, цукор, лавровий лист, перець, гвоздику, гірчицю та коріандр. Заливаємо водою та чекаємо, коли закипить.
2. Баклажани миємо, відрізаємо хвостики, зчищаємо шкірку. Розрізаємо на шматочки середнього розміру.
3. Маринаду даємо залишити приблизно хвилину, вливаємо оцет і в киплячу рідину додаємо нарізані баклажани. Знову доводимо до кипіння та варимо 3-5 хвилин. У процесі «топимо» овочі шумівкою, щоби не плавали на поверхні.
4. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою каструлю і даємо постояти баклажанам в маринаді 10 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк, залишаємо ще хвилин на 10. Спеції викидаємо.
5. Тепер подрібнюємо часник і обсмажуємо його в олії. Кладемо до часнику баклажани, смажимо на сильному вогні 3-4 хвилини, помішуючи.
6. Гарячі баклажани розкладаємо в стерилізовані баночки і відразу закочуємо. Перевертаємо банки денцями вгору, обгортаємо і залишаємо до повного остигання.
Зберігати баклажани потрібно у прохолодному місці.

готуємо вдома, смачно, "Готуємо разом", весняні рецепти, корисні поради господиням
Заморозки триватимуть: синоптики оголосили помаранчевий рівень небезпеки

Укргідрометеоцентр попереджає про стихійні та небезпечні метеорологічні явища по Україні.
переглядів: 158
У Рівному відомий фотохудожник навчає дітей

Навіть у тривожні та жорстокі часи війни дитинство залишається світлим часом, періодом навчання і саморозвитку.
переглядів: 591
Передбачення на день: дізнайтесь, що вас чекає завтра

Дізнайтеся своє персональне передбачення на 7 квітня.
переглядів: 291
Вербна неділя 2025: коли святкуємо, традиції та значення свята

За тиждень до світлого свята Великодня, християни східного обряду відзначають Вербну неділю, або Вербницю. У 2025 році цей важливий день припадає на 13 квітня, знаменуючи собою початок Страсного тижня – періоду найсуворішого посту та глибоких роздумів перед Воскресінням Христовим.
переглядів: 419
Пишний вівсяний омлет з яблуком а-ля пиріг - ідеальний варіант сніданку вихідного дня

Пухкий вівсяний омлет — унікальний сніданок, який варто подати, коли вранці у вас буде більше часу.
переглядів: 418