Ми у Facebook
31.10.2022, 11:00

Рецепт дня: Найсмачніші булочки з маком

В холодну дощову погоду особливо хочеться запашних смаколиків. Цей швидкий та простий рецепт пухких булочок з маком та джемом стане вашим улюбленим осіннім десертом.
Для приготування смачних булочок з маком та джемом вам знадобиться(з цих інгредієнтів виходить одне деко готових виробів):

-130мл. теплого молока;
-2 яйця;
-60гр. цукру;
-30гр. розтопленого вершкового масла;
-20гр. олії;
-20гр. пресованих дріжджів;
-380гр. борошна;
-пів пакетика ваніліну.

ПРИГОТУВАННЯ:

До теплого молока додаємо 1ст.л цукру від загальної маси та дріжджі. Перемішуємо до однорідності. Далі додаємо 100гр. борошна від загальної маси. Вимішуємо до однорідності. Залишаємо опару на 10хв. в теплому місці. Наступним кроком додаємо яйця та весь цукор. Вимішуємо. Додаємо просіяні борошно та ванілін. Знову вимішуємо ложкою. Далі додаємо масло і вимішуємо ложкою доки тісто повністю не поглине масло. Викладаємо тісто на стіл і робимо заміс руками впродовж 7-10хв. Час від часу змащуємо руки олією, щоб тісто не липнуло до рук. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40хв - 1 год. до підйому.

Для начинки використовуйте домашнє ягідне варення або куплений джем, бажано кисленьке та густе та готову макову начинку.

Притрусіть робочу поверхню борошном. Викладіть тісто і розкачайте тонкий прямокутник. Кінці порівняйте ножем. Одну половину тіста змащуєте джемом, другу - готовою маковою начинкою. Загортаєте частину з джемом до середини, накладаєте зверху частину з маком. Трохи розкатуєте рулет. Відрізаєте смуги по 3см. завширшки і робите спіраль.



Протилежні кінці з'єднуєте і затискаєте. Булочки викладаєте на деко з пергаментом. Даєтте постояти 20хв.



Змащуєте яйцем з 1ст.л води. Зверху посипаєте маком. Випікати 18-20хв. при 180°.





На правах реклами