31.10.2022, 13:36

Як в ресторані: Готуємо яйце пашот вдома

Дорогі яйця потрібно й готувати вишукано. За цим рецептом у вас вийдуть ідеальні яйця пашот.
Яйця, приготовані способом пашотування особливо смачні та корисні. Традиційна страва французької кухні. Вонии часто додаються як складник інших закусок, зокрема бутербродів, салатів, паст, рідше — супів.

Складники для приготування пашот:

- вода
- яйця
- сіль

Просто розбийте свіже яйце в звичайнісіньке ситечко. Зайвий білок стече і не буде зайвих "відростків-павутинок", які часто бувають при приготуванні цієї страви і псують вигляд страви.

Столовою ложкою круговими рухами робимо всередині луночку. Далі акуратно яйце з ситечка опускаємо в киплячу підсолену воду. Величезних бульок бути не повинно.



Яйце-пашот варимо на середньому вогні 1 хв, далі вимикаємо і лишаємо ще на 3 хв. А поки можна намазати смачний хліб вершковим сиром або спекти свіжі сирні вафлі, покласти зверху помідори, авокадо, зелень чи рибку. На завершення кладемо зверху пашот, посипаємо перцем і насолоджуємося стравою як з ресторану.