Ми у Facebook
11.11.2022, 14:00

Готуємо смачний хліб: Рецепт італійської фокаччі

Італійці знаються на приготуванні смачного хліба. Фокачча один з різновидів несолодкої випічки, що стане вашим улюбленим - зверху хрустка скоринка, а всередині ароматне м'яке наповнення.
Рецепт приготування фокаччі (з цих інгредієнтів виходить три штуки):
- 650гр. борошна;
- 10гр. сухих дріжджів;
- 1 ст.л цукру; та 1.5ч.л солі;
- 420мл. теплої води;
- 40мл. оливкової олії;
- зелень, приправи (за смаком).

До теплої води додаємо цукор та дріжджі. Перемішуємо і чекаємо 10 хв. Якщо дріжджі хороші - утворюється шапочка з піни. Далі додаємо сіль та олію і засипаємо борошно. Вимішуємо тісто біля 10 хв. В самому кінці наливаємо трішки олії на руки, щоб тісто повністю відстало. Обмазуємо миску олією, кладемо тісто, закриваємо харчовою плівкою і відправляємо у найтепліше місце в хаті на 45хв.

Перекладаємо тісто на силіконовий килимок, ділимо на 3 частини. Викладаємо шматок тіста на деко, просто змащене олією і присипане борошном та розподіляємо тісто по площині пальцями. Товщина пласту десь 1.5см. Добре встромляйте пальці, щоб не надувалися потім парашути). Щедро змазуємо оливковою олією, кладемо всілякі приправи, овочі, зелень - все, що під руку попаде.

Відправляємо в духовку на 20 хв. (180°). Верх повинен бути рум'яним.





На правах реклами