Ми у Facebook
13.11.2022, 16:00

Як захистити плодові дерева від гризунів?

Зараз саме час вживати захисних заходів проти вухатих та хвостатих, яким тільки за щастя поласувати вашими плодовими деревами. Сьогодні розповімо, як можна захистити яблуні та груші від голодних гризунів
Зберігайте допис собі та діліться з друзями!

Відлякуємо гризунів
Миші не переносять різкі запахи, тому можна посадити кінзу під деревами або залишити сухі стебла в стволових колах; обв'язати стовбури сухим полином або повісити на нижні гілки відкриті пластикові пляшки з кульками нафталіну. Однак запахи з часом вивітрюються, потрібно буде оновлювати відлякувачі щотижня.

Зайці бояться гучних звуків і шурхіт, тому можна розвісити на гілках пакети, картонні кружки на ниточках, новорічну мішуру, червоні ганчірочки або бляшанки на дроті. Тканину для посилення ефекту можна просочити березовим дьогтем.

Обробляємо стовбури дерев захисними сумішами (водно-дисперсійним побілкою ВД - КЧ-577, готовим побілкою з мідним купоросом, каніфольним лаком).

Повертаємо стовбури дерев щільними матеріалами (лутрасилом, дрібнокомірчастою сіткою, пластиковими пляшками, садовими бинтами, руберойдом або лапником). Обмотуємо стовбур і скелетні гілки не менше ніж на 1,5 м у висоту. Будь-яку обмотку щільно закріплюємо біля прикореневої зони. Матеріал знімаємо навесні з появою перших проталін.

Регулярно утрамбовуємо сніг навколо дерев. Миші зазвичай пробираються під сніговим покривом, а щільно притоптаний сніг ускладнить завдання. До речі, щільний сніг танутиме повільніше, тому навесні більше вологи вбереться у ґрунт.

Мульчуємо ствольні кола тирсою з їдким просоченням. Можна використовувати розчини:
1) "Креолін" / "Лізола" (50 грам) на 10 л води.
2) Березового дьогтю (1 ст.л.) на 10 л води.
Запах з часом вивітриться, тому радимо поєднати цей спосіб із обмоткою ствола.

Розташовуємо у саду отруйні приманки та капкани. Отруту кладемо поруч із плодовими деревами та біля нір.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ