Ми у Facebook
14.11.2022, 11:34

Страви для діабетиків: Як готувати смачно та корисно

Фото ілюстративне

Заборона на певні продукти, не означає заборону на смак. Страви для діабетиків можуть бути не лише корисними, але й смачними.
У цьому запевняє український кулінар Євген Клопотенко. Корисні та смачні поєднання, які приносять задоволення від їжі та життя він втілив у низці рецептів спеціально для людец, що мають діабет.

Гречана каша з помідорами та соусом песто

Для приготування вам знадобиться:

150 г гречаної крупи
100 г томатів чері
Для соусу
30 г свіжого базіліку або петрушки
30 г ядер грецьких горіхів
2 ст. л. оливкової або соняшникової оліі
1 зубчик часнику
20 г тертого пармезану

1. Гречану крупу замочить у холодній воді на 3-4 години. Ви також можете замочити крупу у яблучному соку. Якщо ви звикли варити гречку, просто відваріть її, але не сильно переварюйте.

2. Томати поріжте невеликими часточками.

3. Приготуйте соус. Перебийте всі інгредієнти для соусу в блендері до отримання однорідної маси.

4. Змішайте гречку з томатами та соусом песто та ретельно перемішайте.

Вівсянка з журавлиною

Для приготування вам знадобиться:

150 г вівсяних пластівців
30-50 г сушеної журавлини
30 г ядер грецьких горіхів
20 г насіння гарбуза

1. Вівсяні пластівці помістіть в миску та залийте окропом у співвідношенні 1:1. Залиште під кришкою на 5-8 хвилин.

2. Додайте до вівсянки подрібнені ядра грецьких горіхів та насіння гарбуза.

3. Додайте сушену журавлину та ретельно перемішайте.

Ліниві вареники з гречаним борошном

Для приготування вам знадобиться:

400 г домашнього сиру
3 ст.л. гречаного борошна
1 ст.л. пшеничного борошна
1 яйце (окремо білок і жовток)
2 ст.л. меду

1. Відокремте жовток від білку. Білок збийте вінчиком в мисці до утворення стійкої піни.

2. В іншу миску викладіть домашній сир, два види борошна, жовток.

3. Додайте збиті білки та ретельно перемішайте до отримання однорідної маси.

4. Робочу поверхню посипте борошном, скатайте ковбаску з сирної маси та розділіть на невеликі шматочки завтовшки приблизно 2 сантиметри.

5. Відваріть ліниві вареники в киплячій воді на протязі 3-4 хвилин після закипання. Подавайте вареники з медом.





На правах реклами