Ми у Facebook
15.11.2022, 15:45

Картопляні зрази, які люблять діти: рецепт

Таку страву їсть вся родина! НАВІТЬ ДІТИ! НАВІТЬ ЯКЩО ВОНИ НЕ ЛЮБЛЯТЬ КАПУСТУ! Зрази виходять ніжними, м'якими, смачними та ароматними!
Складові:
Картопля - 1 кг
Яйце - 1 шт
Борошно пшеничне -100-150 гр
Сіль – 1 ч.л

Для начинки:
Капуста – 500 гр
Цибуля - 1 шт
Морква - 1 шт
Томатна паста -1.5 ст.л
Сіль/перець - за смаком

Готуємо:

1). Картоплю чистимо, миємо, ріжемо і варимо в підсоленій воді, як на пюре. Зливаємо всю рідину, а картопля перетворюємо в пюре. Можна додати трохи вершкового масла. Перевіряйте на сіль (якщо треба, додайте).

2). Після того, як картопля охолоне, додаємо яйце і пшеничне борошно. Все добре перемішуємо. Тісто виходить ніжним, м'яким і липне до рук.

•Борошна може знадобитися трохи більше, залежно від сорту картоплі. Якщо в процесі смаження зрази почали тріскатися - додайте в тісто ще трохи борошна!

3). Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистості. Додаємо натерту моркву та капусту. Обсмажуємо все до м'якості.

4). Додаємо до капусти томатну пасту, сіль та перець. Всі перемішали і гасимо до готовності, під кришкою (при необхідності можна додати трохи води). Начинку остудити.

5). Столовою ложкою відокремлюємо кульку тіста і опускаємо її в тарілку з борошном. Тому що тісто липке обсипаємо його борошном і перекладаємо на долоню.

6). Формуємо на долоні коржик і кладемо в центр начинку. Защипуємо краї, як у пиріжка. Формуємо пиріжок.

7). Смажимо зрази з обох боків на олії, на середньому вогні до золотистого кольору.

Все готово, можна подавати зі сметаною, а можна і так з'їсти. Виходить ДУЖЕ СМАЧНО!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини