18.11.2022, 15:04
Кабачки по-корейськи на зиму: смакуватиме вся сім’я
Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:
Кабачки (молоді) – 3 кг
Морква – 800 г
Сіль кам'яна (не йодована) – 2 ст. л.
Цукор – 8 ст. л. (без гірки)
Часник – 1-1,5 головки (за смаком)
Столовий оцет (9%) – 160 мл
Соняшникова олія – 240 мл
Чорний мелений перець – 1-1,5 ч. л.
Гострий червоний перець – 1-1,5 ч. л. (без гірки)
Коріандр мелений – 3 ч. л.
Солодка паприка – 3-4 ч. л.
⠀
Приготування:
1. Промиваємо та очищаємо всі овочі. Натираємо або нарізаємо довгими тонкими смужками кабачки та моркву. Викладаємо натерті овочі в глибокий посуд.
2. Додаємо спеції, сіль та цукор. Вливаємо оцет та олію. Подрібнюємо або пропускаємо через прес часник, додаємо його в овочеву суміш.
3. Ретельно все перемішуємо та накриваємо кришкою. Даємо постояти 1-2 години, щоби почав виділятися сік.
4. Ставимо каструлю на середній вогонь, доводимо до кипіння та варимо 7-10 хвилин. Гарячу заготівлю відразу ж розкладаємо по стерильним банкам, закочуємо кришками прокип'яченими.
5. Перевертаємо та укутуємо консервацію. Через 1-2 доби можна нести банки в льох.
⠀
Приємного вам апетиту!
Кабачки (молоді) – 3 кг
Морква – 800 г
Сіль кам'яна (не йодована) – 2 ст. л.
Цукор – 8 ст. л. (без гірки)
Часник – 1-1,5 головки (за смаком)
Столовий оцет (9%) – 160 мл
Соняшникова олія – 240 мл
Чорний мелений перець – 1-1,5 ч. л.
Гострий червоний перець – 1-1,5 ч. л. (без гірки)
Коріандр мелений – 3 ч. л.
Солодка паприка – 3-4 ч. л.
⠀
Приготування:
1. Промиваємо та очищаємо всі овочі. Натираємо або нарізаємо довгими тонкими смужками кабачки та моркву. Викладаємо натерті овочі в глибокий посуд.
2. Додаємо спеції, сіль та цукор. Вливаємо оцет та олію. Подрібнюємо або пропускаємо через прес часник, додаємо його в овочеву суміш.
3. Ретельно все перемішуємо та накриваємо кришкою. Даємо постояти 1-2 години, щоби почав виділятися сік.
4. Ставимо каструлю на середній вогонь, доводимо до кипіння та варимо 7-10 хвилин. Гарячу заготівлю відразу ж розкладаємо по стерильним банкам, закочуємо кришками прокип'яченими.
5. Перевертаємо та укутуємо консервацію. Через 1-2 доби можна нести банки в льох.
⠀
Приємного вам апетиту!


Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1023готуємо, кабачки, смачно, домашні рецепти, рецепти на зиму, корисні поради господиням
Інші статті рубрики:
Дуже смачні макові булочки до чаю: готуємо з любов’ю

Дуже смачні булочки з маком! Готуються дуже просто!
переглядів: 30
Мороз та мокрий сніг: така погода буде на Рівнещині сьогодні

Сьогодні, 1 лютого, на Рівненщині синоптики обіцяють хмарну погоду. Також мають бути помірні опади, переважно мокрий сніг. Передбачають і слабку ожеледь.
переглядів: 110
З чого почати новий місяць: астропрогноз на 1 лютого

Дізнайтеся, як вам провести перший день лютого, щоб весь місяць був успішним.
переглядів: 600
Хрусткі та ситні: готуємо бельгійські вафлі з сиром

Ці смаколики не залишать байдужими ні вас, ні вашу сім'ю. Спробуйте приготувати за нашим рецептом.
переглядів: 227
Прикмети та забобони: чому орхідеї краще не тримати вдома?

Орхідеї - улюблені квіти багатьох жінок. Але чи справді вони такі безпечні й прекрасні, як ми про них думаємо ?
переглядів: 819