18.11.2022, 15:04

Кабачки по-корейськи на зиму: смакуватиме вся сім’я

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:

Кабачки (молоді) – 3 кг
Морква – 800 г
Сіль кам'яна (не йодована) – 2 ст. л.
Цукор – 8 ст. л. (без гірки)
Часник – 1-1,5 головки (за смаком)
Столовий оцет (9%) – 160 мл
Соняшникова олія – 240 мл
Чорний мелений перець – 1-1,5 ч. л.
Гострий червоний перець – 1-1,5 ч. л. (без гірки)
Коріандр мелений – 3 ч. л.
Солодка паприка – 3-4 ч. л.

Приготування:

1. Промиваємо та очищаємо всі овочі. Натираємо або нарізаємо довгими тонкими смужками кабачки та моркву. Викладаємо натерті овочі в глибокий посуд.
2. Додаємо спеції, сіль та цукор. Вливаємо оцет та олію. Подрібнюємо або пропускаємо через прес часник, додаємо його в овочеву суміш.
3. Ретельно все перемішуємо та накриваємо кришкою. Даємо постояти 1-2 години, щоби почав виділятися сік.
4. Ставимо каструлю на середній вогонь, доводимо до кипіння та варимо 7-10 хвилин. Гарячу заготівлю відразу ж розкладаємо по стерильним банкам, закочуємо кришками прокип'яченими.
5. Перевертаємо та укутуємо консервацію. Через 1-2 доби можна нести банки в льох.

Приємного вам апетиту!