Ми у Facebook
18.11.2022, 15:49

Невибагливі культури для вашого городу на підвіконні

Ми склали топ-10 невибагливих культур, які чудово виростуть прямо на вашому підвіконні!
Бораго
Висіваємо насіння в контейнер із землею та періодично зволожуємо її. Рослина невибаглива: добре переносить нестачу вологи, невибагливо до ґрунту, температурного режиму та освітлення.

Гірчиця сарептська
Використовуємо вологу вату, пористий папір чи гідрогель. Розподіляємо насіння по поверхні і поливаємо щодня. Не забуваємо періодично обприскувати.

Кервель
Сіємо у ґрунтоґрунт. Кервель любить вологу, тому не забуваємо про поливання. Рослина стійка до холоду та тіні, може обходитися без досвітлення.

Крес-салат
Використовуємо вологу вату, пористий папір чи гідрогель. Розподіляємо насіння по поверхні і поливаємо щодня. Регулярно обприскуємо сіянці. Зрізаємо рослини, коли вони підростуть до 7-8 см.

Петрушка
Насіння (0,5 г) замочуємо та пророщуємо. Коли насіння проросте, висіємо його в контейнер, поливаємо водою і ставимо на добре освітлюване місце.

Портулак овочевий
Сіємо у ґрунтоґрунт. Під час зростання рясно поливаємо сіянці. Вносимо підживлення 1 раз на тиждень: розчин комплексного мінерального добрива (5 г/1 л води) або настій золи (20/1 л води).

Руккола
У помірно вологий ґрунт поверхнево висівати насіння і періодично обприскувати його. Через 8-10 днів з'являться перші сходи, які потрібно буде прорідити. Те, що вилучите, вже можна з'їсти!

Салат латук
У контейнері змішуємо перегній, дернову землю та пісок (2:2:1). Висіваємо насіння (негусто) і поливаємо їх водою. Накриваємо насіння поліетиленом і забираємо в темне місце. Після того, як проклюнуться паростки, контейнер ставимо на підвіконня.

Кріп
Сіємо в об'ємний контейнер. На дно укладаємо дренаж. До появи сходів посіви тримаємо під поліетиленовим укриттям. Кріп чутливий до світла і потребує щоденних обприскування.

Шпинат
Невеликий контейнер заповнюємо родючим ґрунтом і висіємо насіння. Не забуваймо регулярно їх поливати. Пам'ятайте: що більше світла, то краще він росте.





На правах реклами