Ми у Facebook
20.11.2022, 15:41

Росія може організувати теракти у Білорусі

фото з gur.gov.ua.

Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України стало відомо, що найближчим часом на білоруській території заплановано проведення низки терактів – штучно спровокованих техногенних катастроф на об’єктах критичної інфраструктури.
Місце проведення імовірних «інцидентів» – території, що межують з кордонами країн ЄС та України, зокрема гродненської та брестської областей. Одна з головних цілей – білоруська атомна електростанція «Островець».

Розробляють та організовують російські спецслужби. Натомість, білоруський кдб просто поставлений до відома.

Відповідальними за теракти традиційно призначать громадян країн НАТО та України, які начебто будуть перевдягнені у білоруську військову форму.

Наразі підрозділи білоруських кдб, мвс та прикордонних військ вже привели в стан підвищеної бойової готовності.

На думку розробників «проєкту» все це має прискорити втягування білоруської армії у війну в Україні на боці окупантів. А також створити необхідну для кремля суспільну думку в білоруському суспільстві.

АЕС «Островець» збудував режим лукашенка у 2020-му році за російським проєктом і на російські гроші. Міжнародні експерти відзначають, що будівництво відбулось з грубими порушеннями технологічних та екологічних норм. Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо безпеки на білоруській атомній електростанції «Островець» та висловив глибоке занепокоєння у зв’язку початком її комерційної експлуатації.

Одразу після запуску в роботу на станції відбулось кілька серйозних аварій, які супроводжувались вибухами обладнання.

За повідомленням з Головного управління розвідки Міністерства оборони України, gur.gov.ua.

Нагадаємо, на Рівненщині укріплюють нові ділянки кордону з білоруссю. Кордон з білоруссю залишається непорушний, - начальник Рівненської ОВА





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ