Ми у Facebook
22.11.2022, 09:37

CБУ прийшла у Києво-Печерську Лавру

Сьогодні, 22 листопада, Служба Безпеки України "проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві".
Вони відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.




Як ідеться у повідомленні на офіційній сторінці СБУ, враховуючи збройну агресію рф, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян.
Тож вказані заходи проводяться для:







недопущення використання Лаври як осередку «русского мира»;
перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.
За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:
проводять огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених до обігу предметів;
перевіряють осіб на території Лаври щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.







"Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України", - запевняють у Службі безпеки України.

За повідомленням з офіційної сторінки СБУ у мережі Фейсбук.





На правах реклами