23.11.2022, 09:30

Гарбузовий сік на зиму: такого ви ще не куштували

Гарбузовий сік допомагає зміцненню імунітету. До його складу входять вітаміни В1, В2, С, РР, Е, і навіть кальцій, цинк, кремній, залізо, магній, фтор.
Він сприяє покращенню обмінного процесу, зниженню холестерину, очищенню організму від шкідливих речовин. Має жарознижувальні, ранозагоювальні, імуностимулюючі та загальнозміцнюючі властивості.

Спробуйте сік за таким рецептом:

Настав час утилізувати гарбуз – приготуйте гарбузовий сік!

Зберігайте рецепт собі!

Складові:
Гарбуз (в очищеному вигляді) - 2 кг
Цукор (200 мл) - 1 склянка
Вода - 2 л
Кислота лимонна – 2/3 ч. л.

Приготування:
1. Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння і нарізаємо на шматочки. Подрібнений гарбуз складаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і варимо до готовності.

2. Готовий гарбуз пюруємо блендером, не виймаючи з відвару. Додаємо цукор та лимонну кислоту.
Ставимо каструлю назад на вогонь і даємо закипіти.
Якщо вам здасться, що сік густий, сміливо можна додати трохи води та цукру перед останнім кип'ятінням.

3. Після закипання розливаємо суміш стерилізованими банками і закочуємо залізними кришками. Зберігаємо готовий сік у холоді.

Приємного вам апетиту!