Ми у Facebook
23.11.2022, 17:28

Молочні косички з начинкою: зникнуть за одну хвилину

Хоч на виставку! Такі милі та красиві! Усі вимагатимуть поділитися рецептом цього дивовижного ніжного печива з яблучною начинкою. Смачно дуже. Дуже прості у приготуванні ці неймовірні кіски з яблуками.
На 14 штук (~750г):

Тісто:

- 1 яйце
- 60г цукру
- 60 мл молока
- 100г вершкового масла
~ 280г борошна
- 1 ч.л розпушувача
- по щіпці солі, ванілін
У мисці змішую яйце, цукор, сіль, ванілін та молоко. Кладу розм'якшене вершкове масло|мастило| і перемішую. Всипаю трохи борошна та розпушувач, перемішую. Поступово всипаючи борошно, що залишилося, замішую тісто. Тісто прибрати у холодильник на 15-20 хвилин.

Начинка:

- 5-6 яблук
- цукор, кориця, горіхи, ягоди за бажанням.
Яблука очистити та натерти на великій тертці. На сковороді розтопити масло і гасити яблука до випаровування рідини. Остудити.
Тісто розділити на 14 шматочків. Кожен розкотити в коло, зрізати верхівку, з боків зробити 5-6 надрізів. У середину викласти начинку. Заплести кіску. Викласти на лист.
Випікати в добре розігрітій до 180 ° С духовці ~ 20 хвилин. Час випікання залежить від особливостей вашої духовки.

Варіанти начинок:

* густе варення
* варення, джем + подрібнені горіхи
* сухофрукти
* шматочки яблук
* сирна: 250г сиру, 40г цукор, дрібне яйце, 1 ч.л крохмалю.
* варене якісне згущене молоко





На правах реклами