Ми у Facebook
24.11.2022, 10:20

В Рівному потрібні донори крові

В Рівному потрібні донори крові. Куди звертатися охочим і кров яких груп потрібна?

Повідомляє керівник БО «Скарбниця Надії» Мар'яна Рева.

- Донори потрібні 1 Rh(-) 2Rh(-),3RH(-). Станція переливання крові працює, є генератори. Вас дууууууууже чекають на Степана Бандери 31,-йдеться у повідомленні.

Донором крові може стати людина, яка:

- віком 18 – 60 років
- важить від 50 кг
- почувається добре
- не має протипоказань до донорства
- з паспортом громадянина України.

Як підготуватися до здачі крові?

‣ Увечері напередодні не слід вживати жирну, молочну їжу, копчене, гостре, яйця, алкоголь. У день здачі рекомендують відпочити, легко поснідати. Інтенсивні навантаження, вживання алкоголю краще відмінити. За 2 години до та 2 години після дачі крові курити не можна.

‣ Перед здачею крові слід споживати: крупи, макарони на воді без масла, сухарі, хліб, узвар, солодкий чай, компот, овочі і фрукти (крім бананів).

‣ Перед здачею крові збалансовано харчуйтеся, побільше пийте, відмовтесь від алкоголю за 48 годин до здачі крові. Не вживайте аспірин, анальгін і ліків, що містять аспірин і анальгетики, за 72 години до. А ще виспіться!

‣ Після здачі крові впродовж 10 хвилин треба відпочити. Якщо вам погано – повідомте про це медиків. З'їжте легку їжу та випийте солодкий чай. Впродовж 2-3 годин не слід піднімати нічого важкого рукою, з якою брали кров. Уникайте фізичних навантажень 12 год. Регулярно харчуйтеся та багато пийте. Після відновлення – приходьте ще раз здати кров.





На правах реклами