Ми у Facebook
30.11.2022, 19:12

У Рівному можна помилуватися найрізноманітнішими палітрами життя

Сьогодні, 30 листопада, У малих залах галереї європейського живопису «Євро-Арт» діє персональна виставка художниці Ірини Осіпової.
Ірина Осіпова (1970 р. н.), рівненська художниця, персональну виставку якої ми презентуємо у рамках нашого широкомасштабного проєкту «Євро-Арт» для талановитих», зізнається, що ця експозиція створена всупереч усьому негативу, який обертається навколо нас. Це наші «ПАЛІТРИ ЖИТТЯ» - бо «життя яскравіше за барви моїх картин».

В експозиції, до якої увійшли понад 50 робіт у техніці олійного живопису, є і пейзажі, і композиційно довершені натюрморти, і тематичні картини символіко-філософського змісту, що вражають оригінальністю просторових рішень. Мùякі відтінки дозволяють очам «ковзати» зображеннями, не опираючись виру кольорів, ніби засвідчують вишуканий поетичний світогляд авторки. Цей живопис є легким, не перенасиченим складними імпровізаціями. Художниця, спостерігаючи за навколишнім світом, фіксує на полотнах, передусім, свої враження. Кожен її твір, як нова бесіда з кольором. Саме за допомогою кольору вона розставляє акценти на людських почуттях та емоціях і задає своєрідний ритм.




«Життя складається з подій, що впливають на наш емоційний стан. Радісна мить, тривала напруга чи душевний біль («Віра», «Deus Vult»), що виснажує з початку війни в Україні. Тому й роботи мої різнопланові», - розповідає Ірина. «Малювання для мене - мандри у світ живопису, в якому я зображую унікальність краси природи («Барви осені», «Сонце в деревах»), втілюю свою мрію («Бурштинова Венеція», «Старовинний Оксфорд»), розповідаю дідусеву оповідку про перший телефон (дідусь був зв’язківцем на залізниці, мав раритетний телефон – «Дзвінок з минулого»), іноді виплескую свій бешкетливий настрій («Рудий гурман», «Залицяльник»), і навіть порушую тему підвищення цін на яйця («Комплімент від шеф-кухаря»). Щоразу, коли беру до рук пензля, я занурююся у власний безмірний всесвіт, в який запрошую і вас», - каже художниця.
Живопис Ірини Осіпової має свій стиль і особливу енергетику, промовляє до глядача зрозумілою мовою про глибоке і вічне. Тут важлива кожна деталь, яка наділяє картини чимось містичним, неосяжним і глибинним, як душа самої мисткині.

Персональна виставка Ірини Осіпової «ПАЛІТРИ ЖИТТЯ» триватиме з 30 листопада 2022 року по 8 січня 2023 року.

Про це повідомила арт-група галереї європейського живопису «Євро-Арт».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ