Ми у Facebook
01.12.2022, 13:10

Готуємо без електрики: Торт без випічки "Бите скло"

Якщо в цей непростий час вам захотілось солоденького, а електрики немає, духовка не працює, і лише холод вам "помічник", приготуйте цей желейний десерт.
Для приготовування торту "Бите скло" вам знадобиться:

- 800 г сметани 15-20;
- 1 банан;
- 200 г печива "Наполеон" або "Марія", навіть солодкий крекер підійде;
- 3 упаковки різнокольорового желе (наприклад зі смаком ківі, апельсина та полуниці);
- 25 г желатину;
- 4 ст л цукрової пудри.

Спосіб приготування:

Підготуйте всі інгредієнти. Залийте кольорове желе як вказано на упаковці виробника, але додайте на 100 мл води менше вказаного, щоб желе вийшло пружніше. Залиште в холоді до застигання.

Дістаньте фруктове желе, що застигло. Відшаруйте його від стінок посуду за допомогою леза ножа. Обережно витягніть з мисочок. Наріжте всі три желе великими кубиками приблизно однакового розміру.

Замочіть желатин для основної заливки з йогурту. Візьміть невелику миску, всипте 25 г желатину та додайте 100 мл води. Нагадаємо, пропорції 1:4. Залиште желатин набухати на 10-15 хвилин. А поки змастіть соняшниковою олією форму, в якій готуватимете торт. Та приготуйте все для парової бані.

Поки желатин набухає, вилийте у велику миску сметану, додайте цукрову пудру та ретельно перемішайте віничком. Наступні кроки слід робити дуже швидко.

УНабухший желатин, поставте на парову баню так, щоб вона не торкалася води. Мішайте віничком, доки желатин не розчиниться. Потім відразу ж переливайте тонкою цівкою в миску зі сметаною, продовжуючи перемішувати.

Додайте до сметани кубики кольорового желе, подрібнені пряники та пошинкований кільцями банан. І швидко перелийте суміш у форму для торта.

Поставте в холодильник мінімум на 3 години. Форму теж бажано затягнути плівкою, щоб інші запахи та смаки не проникли в десерт. Залишилось дочекатися, поки торт повністю застигне, потім вийняти з форми і частуватись.

Важливо, розчинений желатин та сметана мають бути кімнатної температури, щоб сметана при поєднанні не згорнулась кусками. Якщо все ж згорнулась, підігрійте її до розрідження на паровій бані.






На правах реклами