Готуємо без електрики: Торт без випічки "Бите скло"
- 800 г сметани 15-20;
- 1 банан;
- 200 г печива "Наполеон" або "Марія", навіть солодкий крекер підійде;
- 3 упаковки різнокольорового желе (наприклад зі смаком ківі, апельсина та полуниці);
- 25 г желатину;
- 4 ст л цукрової пудри.
Спосіб приготування:
Підготуйте всі інгредієнти. Залийте кольорове желе як вказано на упаковці виробника, але додайте на 100 мл води менше вказаного, щоб желе вийшло пружніше. Залиште в холоді до застигання.
Дістаньте фруктове желе, що застигло. Відшаруйте його від стінок посуду за допомогою леза ножа. Обережно витягніть з мисочок. Наріжте всі три желе великими кубиками приблизно однакового розміру.
Замочіть желатин для основної заливки з йогурту. Візьміть невелику миску, всипте 25 г желатину та додайте 100 мл води. Нагадаємо, пропорції 1:4. Залиште желатин набухати на 10-15 хвилин. А поки змастіть соняшниковою олією форму, в якій готуватимете торт. Та приготуйте все для парової бані.
Поки желатин набухає, вилийте у велику миску сметану, додайте цукрову пудру та ретельно перемішайте віничком. Наступні кроки слід робити дуже швидко.
УНабухший желатин, поставте на парову баню так, щоб вона не торкалася води. Мішайте віничком, доки желатин не розчиниться. Потім відразу ж переливайте тонкою цівкою в миску зі сметаною, продовжуючи перемішувати.
Додайте до сметани кубики кольорового желе, подрібнені пряники та пошинкований кільцями банан. І швидко перелийте суміш у форму для торта.
Поставте в холодильник мінімум на 3 години. Форму теж бажано затягнути плівкою, щоб інші запахи та смаки не проникли в десерт. Залишилось дочекатися, поки торт повністю застигне, потім вийняти з форми і частуватись.
Важливо, розчинений желатин та сметана мають бути кімнатної температури, щоб сметана при поєднанні не згорнулась кусками. Якщо все ж згорнулась, підігрійте її до розрідження на паровій бані.


швидкий торт, смачний торт, готуємо без електрики, як приготувати, торт без випічки, рецепт торта, Бите скло, споживач
Голландська технологія вирощування картоплі

Голландська технологія вирощування картоплі набуває популярності в багатьох країнах, особливо в регіонах із низькою родючістю ґрунту. Цей метод дозволяє значно підвищити врожайність, отримуючи до 2 кг бульб з одного куща.
переглядів: 171
Що найкраще садити поруч з полуницею

Полуниця — культура, яка потребує сонця, вологи та ретельного догляду. Втім, існує ефективний спосіб підвищити врожайність без зайвих зусиль. Досвідчені садівники знають: правильне сусідство на грядці може позитивно вплинути на ріст і здоров'я ягід.
переглядів: 177
Як домогтися підвищення зарплати: поради кар’єрного експерта

Кар’єрне зростання неможливе без усвідомлення власної цінності та вміння її демонструвати. Якщо ви ефективно виконуєте свої обов’язки, варто обговорити це з керівництвом.
переглядів: 688
Посівний календар на березень 2025 року: що та коли садити

Березень 2025 року принесе справжнє весняне пробудження, коли дні стануть довшими і теплішими, а роботи в саду та на городі активізуються.
переглядів: 275
Хрусткі картопляні вафлі: готуємо смакоту за 20 хвилин

Якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити своє меню, а звичні страви з картоплі вам вже набридли, спробуйте зробити картопляні вафлі.
переглядів: 1285