Ми у Facebook
02.12.2022, 07:00

Домашні пончики з начинкою: смачніше за будь-які куплені

Кращого рецепту пончиків ви не знайдете!
Для опари:
50 мл теплої води
1 ч.л дріжджів
1 ч.л цукру

Для тіста:
Молоко тепле-250 мл
Дрібка солі
Цукор -4-5 ст.л
Вершкове масло-70 гр
Борошно-540 гр(можливо знадобитися більше чи менше)
Олія-2 ст.л
Яйце-1 шт
Ванілін

Для начинки:
Нутелла, варена згущене молоко або варення

ПРИГОТУВАННЯ:

- Для початку приготуємо опару. Змішати дріжджі, цукор і теплу воду, перемішати, накрити і залишити на 20 хв (щоб шапочка піднялася біля опари).
- Готуємо тісто. У чаші змішати опару та всі інгредієнти для тіста та замісити тісто.
- Замісити м'яке тісто. Наприкінці додати олію і місити ще пару хвилин.
Тісто накрити та прибрати в тепле місце на 1-1.5 години для підняття.
- Розкачати тісто завтовшки 1-1.5 см. Вирізати пончики за допомогою формочки.
Пончики накрити рушником і залишити під рушником хвилин 20 для підняття.
- Смажити пончики у великій кількості олії (щоб вони плавали в маслі), постійно перевертаючи їх.
- Готові пончики прибираємо на паперовий рушник. Далі прикрашаємо за бажанням.

Приємного чаювання!





На правах реклами