02.12.2022, 08:41
15 незамінних порад для кухні, про які мало хто знає
Поради, які точно знадобляться кожній господині!
- У воду, в якій вариться рис, влийте столову ложку оцту - і рис стане білосніжним, розсипчастим.
⠀
- Капусту для начинки, порубавши, спочатку обдайте окропом, а потім залийте на хвилину холодною водою. Добре відіжміть і смажте на сковороді. Тоді капуста не втратить цвіт, не стане коричневою.
⠀
- Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його неодмінно в киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти. Не накривайте посуд, у якому вариться рис.
⠀
- Якщо ви сумніваєтеся у свіжості яєць, налийте води в ємність приблизно на 10 см і опустіть їх туди. Свіжі яйця залишаться лежати на дні. Якщо піднявся лише один кінець яйця, то їх потрібно використовувати в першу чергу. Яйця, що спливли, вже не свіжі.
⠀
- Для запобігання відкритій томатній пасті від плісняви потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.
⠀
- Перед натиранням помістіть сир у морозилку на 30 хвилин. Затверділий сир не прилипатиме до тертки і стане більш розсипчастим.
⠀
- Коли запікаєте курку цілком, кладіть її на грудку. У грудці найбільше м'яса: чим ближче вона знаходиться до джерела тепла, тим швидше вона пропечеться.
⠀
- Буряк вариться дуже довго – 3-3,5 години. А можна варити її лише годину, потім зняти з вогню і поставити на 10 хв під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.
⠀
- Щоб позбавити руки від нав'язливого запаху цибулі або часнику, використовуйте лимон або харчову соду. Просто натріть ними руки і змийте водою.
⠀
- Щоб порожні герметично закриті контейнери при зберіганні не придбали неприємний запах, насипте в кожну щіпку солі.
⠀
- Якщо готова страва виявилася наваристою, можна легко видалити надлишки жиру за допомогою пари шматочків льоду та паперового рушника. Загорніть лід у серветку та проведіть нею по поверхні страви. Лід притягує плаваючий жир, як магніт, і той застигає на серветці.
⠀
- Розморожуючи м'ясо, полийте його невеликою кількістю оцту. Він не тільки зробить м'ясо ніжнішим, а й допоможе розморозити його швидше.
⠀
⠀
- Капусту для начинки, порубавши, спочатку обдайте окропом, а потім залийте на хвилину холодною водою. Добре відіжміть і смажте на сковороді. Тоді капуста не втратить цвіт, не стане коричневою.
⠀
- Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його неодмінно в киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти. Не накривайте посуд, у якому вариться рис.
⠀
- Якщо ви сумніваєтеся у свіжості яєць, налийте води в ємність приблизно на 10 см і опустіть їх туди. Свіжі яйця залишаться лежати на дні. Якщо піднявся лише один кінець яйця, то їх потрібно використовувати в першу чергу. Яйця, що спливли, вже не свіжі.
⠀
- Для запобігання відкритій томатній пасті від плісняви потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.
⠀
- Перед натиранням помістіть сир у морозилку на 30 хвилин. Затверділий сир не прилипатиме до тертки і стане більш розсипчастим.
⠀
- Коли запікаєте курку цілком, кладіть її на грудку. У грудці найбільше м'яса: чим ближче вона знаходиться до джерела тепла, тим швидше вона пропечеться.
⠀
- Буряк вариться дуже довго – 3-3,5 години. А можна варити її лише годину, потім зняти з вогню і поставити на 10 хв під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.
⠀
- Щоб позбавити руки від нав'язливого запаху цибулі або часнику, використовуйте лимон або харчову соду. Просто натріть ними руки і змийте водою.
⠀
- Щоб порожні герметично закриті контейнери при зберіганні не придбали неприємний запах, насипте в кожну щіпку солі.
⠀
- Якщо готова страва виявилася наваристою, можна легко видалити надлишки жиру за допомогою пари шматочків льоду та паперового рушника. Загорніть лід у серветку та проведіть нею по поверхні страви. Лід притягує плаваючий жир, як магніт, і той застигає на серветці.
⠀
- Розморожуючи м'ясо, полийте його невеликою кількістю оцту. Він не тільки зробить м'ясо ніжнішим, а й допоможе розморозити його швидше.
⠀


Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 652Інші статті рубрики:
Качка в медовому соусі з рожевим перцем: готуємо

Качині грудки за таким рецептом виходять дуже смачними і красивими, з рум'яною скоринкою і тонким приємним ароматом.
переглядів: 246
Салат-закуска "Медова": готуємо вдома

Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
переглядів: 752
Чого сьогодні чекати від погоди на Рівненщині?

Сьогодні, 3 лютого, на Рівненщині синоптики обіцяють хмарну погоду з проясненнями.
переглядів: 305
Коли почнеться Великий піст?

Дізнайтеся, коли почнеться Великий піст, який завершиться святкуванням Великодня.
переглядів: 818
Які православні свята будуть у лютому 2023 року?

В останній місяць зими православні відзначають чимало значних дат і свят.
переглядів: 438