Ми у Facebook
02.12.2022, 08:41

15 незамінних порад для кухні, про які мало хто знає

Поради, які точно знадобляться кожній господині!
- У воду, в якій вариться рис, влийте столову ложку оцту - і рис стане білосніжним, розсипчастим.

- Капусту для начинки, порубавши, спочатку обдайте окропом, а потім залийте на хвилину холодною водою. Добре відіжміть і смажте на сковороді. Тоді капуста не втратить цвіт, не стане коричневою.

- Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його неодмінно в киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти. Не накривайте посуд, у якому вариться рис.

- Якщо ви сумніваєтеся у свіжості яєць, налийте води в ємність приблизно на 10 см і опустіть їх туди. Свіжі яйця залишаться лежати на дні. Якщо піднявся лише один кінець яйця, то їх потрібно використовувати в першу чергу. Яйця, що спливли, вже не свіжі.

- Для запобігання відкритій томатній пасті від плісняви потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.

- Перед натиранням помістіть сир у морозилку на 30 хвилин. Затверділий сир не прилипатиме до тертки і стане більш розсипчастим.

- Коли запікаєте курку цілком, кладіть її на грудку. У грудці найбільше м'яса: чим ближче вона знаходиться до джерела тепла, тим швидше вона пропечеться.

- Буряк вариться дуже довго – 3-3,5 години. А можна варити її лише годину, потім зняти з вогню і поставити на 10 хв під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.

- Щоб позбавити руки від нав'язливого запаху цибулі або часнику, використовуйте лимон або харчову соду. Просто натріть ними руки і змийте водою.

- Щоб порожні герметично закриті контейнери при зберіганні не придбали неприємний запах, насипте в кожну щіпку солі.

- Якщо готова страва виявилася наваристою, можна легко видалити надлишки жиру за допомогою пари шматочків льоду та паперового рушника. Загорніть лід у серветку та проведіть нею по поверхні страви. Лід притягує плаваючий жир, як магніт, і той застигає на серветці.

- Розморожуючи м'ясо, полийте його невеликою кількістю оцту. Він не тільки зробить м'ясо ніжнішим, а й допоможе розморозити його швидше.





На правах реклами