15 незамінних порад для кухні, про які мало хто знає
⠀
- Капусту для начинки, порубавши, спочатку обдайте окропом, а потім залийте на хвилину холодною водою. Добре відіжміть і смажте на сковороді. Тоді капуста не втратить цвіт, не стане коричневою.
⠀
- Щоб рис вийшов білим і розсипчастим, засипайте його неодмінно в киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку або розчиненої у воді лимонної кислоти. Не накривайте посуд, у якому вариться рис.
⠀
- Якщо ви сумніваєтеся у свіжості яєць, налийте води в ємність приблизно на 10 см і опустіть їх туди. Свіжі яйця залишаться лежати на дні. Якщо піднявся лише один кінець яйця, то їх потрібно використовувати в першу чергу. Яйця, що спливли, вже не свіжі.
⠀
- Для запобігання відкритій томатній пасті від плісняви потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.
⠀
- Перед натиранням помістіть сир у морозилку на 30 хвилин. Затверділий сир не прилипатиме до тертки і стане більш розсипчастим.
⠀
- Коли запікаєте курку цілком, кладіть її на грудку. У грудці найбільше м'яса: чим ближче вона знаходиться до джерела тепла, тим швидше вона пропечеться.
⠀
- Буряк вариться дуже довго – 3-3,5 години. А можна варити її лише годину, потім зняти з вогню і поставити на 10 хв під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.
⠀
- Щоб позбавити руки від нав'язливого запаху цибулі або часнику, використовуйте лимон або харчову соду. Просто натріть ними руки і змийте водою.
⠀
- Щоб порожні герметично закриті контейнери при зберіганні не придбали неприємний запах, насипте в кожну щіпку солі.
⠀
- Якщо готова страва виявилася наваристою, можна легко видалити надлишки жиру за допомогою пари шматочків льоду та паперового рушника. Загорніть лід у серветку та проведіть нею по поверхні страви. Лід притягує плаваючий жир, як магніт, і той застигає на серветці.
⠀
- Розморожуючи м'ясо, полийте його невеликою кількістю оцту. Він не тільки зробить м'ясо ніжнішим, а й допоможе розморозити його швидше.
⠀

23 лютого – день пам’яті святого Полікарпа: віра, жертовність і народні прикмети

Сьогодні, 23 лютого, церква вшановує пам’ять святого священномученика Полікарпа, одного з найвидатніших християнських подвижників перших століть.
переглядів: 103
У Рівному ветерани та військовослужбовці можуть пройти реабілітацію у басейні

На базі спортивної школи №2 у Рівному проводяться реабілітаційні заняття у басейні для ветеранів та військовослужбовців.
переглядів: 613
З 1 березня в Україні перевірятимуть чинність декларацій із сімейними лікарями

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) розпочне верифікацію даних пацієнтів, а Міністерство фінансів фінансуватиме медичні послуги лише за активними деклараціями.
переглядів: 236
На порталі Дія дві нові послуги для ветеранів та їхніх сімей

Дія запустила дві важливі послуги для Захисників та Захисниць України й їхніх близьких.
переглядів: 249
Кухня українських Захисників: деруни мають бути смачними за будь-яких умов (+ВІДЕО)

Українські Захисники та Захисниці не тільки відважно боронять Батьківщину, але й продовжують жити простим життям, звичайними справами. І, між іншим, смачно готувати.
переглядів: 276