Ми у Facebook
03.12.2022, 07:50

Хвороби кімнатних рослин та методи боротьби з ними

Кімнатні рослини хворіють рідко, але важче, ніж ті, що ростуть на клумбі. Сьогодні ми розповімо, як визначити хвороби кімнатних рослин за листям і як їх лікувати!
Зберігайте статтю собі та відправляйте друзям!

Антракноз – грибкове захворювання, при якому на листі з'являються жовті плями неправильної форми з чорною точкою всередині. Без лікування пляма розростається, точка стає сірим колом із чорною окантовкою. Листя з ознаками хвороби потрібно негайно видалити і провести обприскування 1% розчином бордоської рідини або мідного купоросу (50 г на 5 л води).

Борошниста роса - грибкове захворювання, при якому на листі з'являються маленькі білі плями, що легко стираються. Лікування: видаляємо сильно уражені пагони та хворе листя.
Обробляємо рослину 1%-ним розчином бордоської рідини. Також можна використовувати Купроксат, Оксихом, Ордан та Топаз.

Іржа - грибкове захворювання, при якому на верхній частині листа і в порожніх подушечках на нижній стороні з'являються нарости та плями світло-коричневого кольору. Лікування: видаляємо уражені пагони та листя. Негайно проводимо обприскування фунгіцидами: Оксихом, Топазом, Хомом або 1%-ною бордоською сумішшю.

Сіра гнилизна - грибкове захворювання, проявляється як сірий пухнастий наліт на листі, який з часом починає гнити. При виявленні перших симптомів необхідно видалити хворі суцвіття та листя, а також присипати уражені ділянки вугіллям (порошком), крейдою або золою. Також потрібно провести обприскування 0,1%-ним розчином «Топсіна-М». При сильному ураженні використовуйте Фундазол (0,2%), Швидкість, Райок (4 мл на 5 л води).

Філостикоз - грибкове захворювання, що проявляється при підвищеній вологості у вигляді темно-червоних точок на листі, яке з часом розростається. Лікування: проводимо обприскування препаратами: Абіга-Пік, Вектра, Скор, Райок. Обрізаємо листя, якщо вони сильно пожовкли.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ