Ми у Facebook
03.12.2022, 08:36

Топ-6 безкоштовних добрив, які можна приготувати власноруч

Зберігайте список собі та користуйтеся, друзі!
Деревна зола
Застосовується в сухому та розведеному вигляді. Для приготування відро наповнюють на 1/10 золою і до верху заливають гарячою водою. Потім наполягають 2 доби, проціджують та використовують.
У сухому вигляді золу застосовують, наприклад, для пудрування полуниці після цвітіння. Також жменю сухої золи додають у лунки при посадці перцю, картоплі, помідорів та інших культур.

Яєчна шкаралупа
Краще засвоюється у рідкому вигляді. Для приготування настою використовують приблизно 100 г подрібненої шкаралупи, заливають її 1 л окропу, накривають кришкою та залишають на тиждень. Перед застосуванням розводять настій водою (1:3).

Старий хліб
Використовують як стимулятор зростання як настою. Для приготування беремо 2/3 хліба, заливаємо теплою водою, кладемо зверху будь-який важкий вантаж і залишаємо у темному місці на тиждень. Перед застосуванням ретельно перемішуємо та розводимо водою (1:3). Використовуємо в період росту, під час цвітіння та плодоношення.

Картопляний відвар
Після варіння картоплі в мундирах не поспішайте виливати воду, вона стане в нагоді для підживлення кімнатних рослин, розсади та городніх культур. Злийте її в окрему ємність, дайте охолонути та використовуйте з розрахунку 500 мл на 1 кв.м.

Спитий чай
Висушене чайне листя можна використовувати для поліпшення якості грунту або зробити з них підживлення для розсади. Для приготування беремо 2 ч. л. сухого листя, заливаємо їх 500 мл води і наполягаємо 2 дні. Потім проціджуємо настій та підгодовуємо розсаду: по 1 ст.л. під кожен сіянець.

Деревна тирса
Захистять землю від пересихання та бур'янів, якщо використовувати їх як мульчу.





На правах реклами