Ми у Facebook
03.12.2022, 12:45

Швидка та смачна маринована капуста: знахідка для господинь

Відмінний рецепт супер швидкого приготування маринованої капусти. До вживання буде готова вже за 10 годин!
Зберігайте рецепт та пробуйте, друзі!

Складові:

Капуста білокачанна - 2 кг
Морква – 1 шт.
Часник – 3 зуб.
Лавровий лист – 3 шт.
Коріандр – 1 ч.л.
Цукор-пісок - ½ ст
Оцет столовий 9% - ½ ст
Олія - ½ ст
Сіль – 2 ст.л.
Вода – 1-1.5 л.

Приготування:

1. Нарізаємо капусту середніми за розміром шматочками. Моркву та часник очищаємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
2. Викладаємо капусту в банку, пересипаємо її часником, морквою, коріандром та шматочками лаврового листка. Заповнюємо так усю банку.
3. Робимо маринад: доводимо воду до кипіння, додаємо цукор, сіль та олію. Доводимо суміш до кипіння і далі варимо на слабкому вогні близько 3 хвилин. Вливаємо оцет, доводимо рідину до кипіння і одразу вимикаємо вогонь.
4. Заливаємо маринадом капусту, поки він ще не охолонув. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо її остигати. Коли капуста охолоне до кімнатної температури, закриваємо кришку та поміщаємо капусту у холодильник.

Через 10 годин капуста остаточно замаринується і буде готова до зберігання та вживання.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами