Ми у Facebook
05.12.2022, 20:15

Як виростити пишні хвойні: зробіть ваш сад ще кращим

Вічнозелені хвойні рослини дуже гарні та популярні у ландшафтному дизайні. Вони чудово поєднуються з садовими культурами та несуть практичну користь: очищають та дезінфікують повітря!
Сьогодні ми розповімо, як виростити пишні хвойні рослини, щоб вони не лише приносили користь, а й тішили око!

Правильна посадка
Краще висаджувати хвойні рослини навесні, вранці або ввечері за менш агресивного сонця. Щоб рослини не втратили свою декоративність, висаджуйте їх на достатній відстані одна від одної. Для створення ґрунтової суміші використовуйте дернову, листову землю, пісок та торф (2:2:1:1).

Полив
Хвойні рослини люблять добре зволожений ґрунт, але не терплять застою води. Тому радимо виробляти полив уранці або ввечері, а також мульчувати ґрунт. Як мульча підійде будь-який органічний матеріал: хвойний опад, кора, тирса, торф, гумус. Не забувайте і про осінній вологозарядковий полив, особливо він потрібен тим саджанцям, у яких ще погано розвинена коренева система.

Підживлення
Провесною починаємо вносити добрива. З органічних добрив використовуємо компост або біогумус. З мінеральних – аміачну селітру, суперфосфат, карбамід. Ефективно спрацюють і комплексні добрива: осмокот, пекацид та ін.

Обрізання
Хвойні потребують санітарної обрізки, під час якої видаляються пошкоджені пагони та гілки, які своїм зростанням заважають здоровому формуванню крони. Якщо ви використовуєте хвойні рослини в якості живоплоту, то обрізку варто проводити частіше, щоб підтримувати красиву форму.
Профілактика від шкідників та хвороб
Від грибкових захворювань можна використовувати фітоспорин, бордоську суміш чи мідний купорос; від бактеріальних – Гамаїр. При ураженні рослини шкідниками – Іскру, Актелік, Грім, Грозу.

Укриття на зиму
Укриття буде необхідним молодим саджанцям у перші роки життя, туям, кипарисовикам. Укривати їх можна різними способами: локально, у тунель, під конус. Важливо лише вчасно зняти укриття, щоб не було весняного випрівання.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ