Ми у Facebook
12.12.2022, 20:08

За тиждень вшановуватимуть святого Миколая

Попри те, що у Православній церкві України дозволили святкувати Різдов і 25 грудня, і 7 січня, усе залежить від рішення сами вірян, інші дати свят залишилися незмінними.
Тож пам'ять улюбленого в Україні святого - святителя Миколая відзначатимуть так же, як і щороку. А саме 19 грудня.

Не було рішення про зміну календаря, хоча обговорення цієї можливості триває, тож дати відзначення всіх зимових свят залишаються тими ж, що і минулого року.

"Водночас, враховуючи всі обставини (зокрема війну) та суспільний запит, Священний Синод Православної Церкви України постановив, що в окремих громадах богослужіння за чином свята Різдва Христового може бути звершене 25 грудня. Це можливе лише за спільним рішенням настоятеля і громади. Таке богослужіння не заміняє служб різдвяного циклу, визначених традиційним календарем, а є лише додатковою можливістю прославити подію Христового Різдва тим, хто бажає це зробити 25 грудня.Також, у разі прийняття такого рішення та звершення богослужіння, через єпархіальні управління до Київської Митрополії має бути передана письмова інформація про число його учасників. Ця інформація вивчатиметься при розгляді реальної церковної потреби в переході на новоюліанський календар", - йдеться у повідомленні з ПЦУ.





На правах реклами