13.12.2022, 07:30
Нагадування про літо – смачнющий овочевий салат: готуємо
Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:
Помідори – 1.5 кг
Огірки – 500 г
Болгарський перець – 400 г
Цибуля - 400 г
Зелень – 20 г
Часник - за смаком
Сіль – 1 ст.л.
Рослинна олія - 100 мл
Базилік - за смаком
Цукор – 4 ч.л.
Оцет – 4 ч.л.
⠀
Приготування:
1. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння. У болгарських перців видаляємо серцевину з насінням. З огірків зрізаємо хвостики.
2. Помідори нарізаємо часточками, видаляємо плодоніжку. Огірки нарізаємо тонкими кружальцями. Відправляємо овочі у велику глибоку чашу.
3. Болгарські перці нарізаємо тонкою соломкою. Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Зелень та часник подрібнюємо і відправляємо все в салат.
4. Додаємо в салат сіль та олію. Ретельно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на годину. Через 30 хвилин ще раз перемішуємо салат.
5. Розкладаємо салат по стерильним баночкам до верху, щільно. Вливаємо в кожну банку овочевий сік, що утворився, по шийку.
6. Широку каструлю застилаємо тонким рушником, ставимо банки в каструлю. Прикриваємо їх стерильними кришками і заливаємо холодною водою по плічка. Після закипання вогонь зменшуємо та стерилізуємо салат 30 хвилин.
7. До кожної банку додаємо по 1 ч.л. цукру та 1 ч.л. оцту. Закриваємо банки кришками.
8. Перевертаємо заготовки вгору дном і укутуємо теплою ковдрою. Залишаємо так до повного охолодження, а далі прибираємо салат у прохолодне темне місце для зберігання.
⠀
Приємного вам апетиту!
Помідори – 1.5 кг
Огірки – 500 г
Болгарський перець – 400 г
Цибуля - 400 г
Зелень – 20 г
Часник - за смаком
Сіль – 1 ст.л.
Рослинна олія - 100 мл
Базилік - за смаком
Цукор – 4 ч.л.
Оцет – 4 ч.л.
⠀
Приготування:
1. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння. У болгарських перців видаляємо серцевину з насінням. З огірків зрізаємо хвостики.
2. Помідори нарізаємо часточками, видаляємо плодоніжку. Огірки нарізаємо тонкими кружальцями. Відправляємо овочі у велику глибоку чашу.
3. Болгарські перці нарізаємо тонкою соломкою. Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Зелень та часник подрібнюємо і відправляємо все в салат.
4. Додаємо в салат сіль та олію. Ретельно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на годину. Через 30 хвилин ще раз перемішуємо салат.
5. Розкладаємо салат по стерильним баночкам до верху, щільно. Вливаємо в кожну банку овочевий сік, що утворився, по шийку.
6. Широку каструлю застилаємо тонким рушником, ставимо банки в каструлю. Прикриваємо їх стерильними кришками і заливаємо холодною водою по плічка. Після закипання вогонь зменшуємо та стерилізуємо салат 30 хвилин.
7. До кожної банку додаємо по 1 ч.л. цукру та 1 ч.л. оцту. Закриваємо банки кришками.
8. Перевертаємо заготовки вгору дном і укутуємо теплою ковдрою. Залишаємо так до повного охолодження, а далі прибираємо салат у прохолодне темне місце для зберігання.
⠀
Приємного вам апетиту!
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 824Інші статті рубрики:
У Рівному попрощаються із лікарем-хірургом
![](/images/articles/2/small/1739784172.jpg)
Пішов із життя завідувач відділення хірургії КНП «Міська лікарня №2» РМР Андрій Володимирович Дягель.
переглядів: 590
Помер відомий рівненський викладач, артист і драматург
![](/images/articles/2/small/1739779398.png)
Пішов у засвіти яскравий представник української інтелігенції Олексій зворотній.
переглядів: 417
У Рівному можна буде щепитися біля супермаркету
![](/images/articles/2/small/1739734146.jpg)
Фахівці гарантують конфіденційність під час роботи з населенням.
переглядів: 230
Хто святкує день ангела 17 лютого?
![](/images/articles/2/small/1739728207.jpg)
За новим церковним календарем 17 лютого віряни вшановують пам’ять святого великомученика Теодора (Феодора) Тирона.
переглядів: 301
Відомий український поет і прозаїк опублікував потужний вірш
![](/images/articles/2/small/1671738078.jpg)
Поет, прозаїк та журналіст Василь Зима поділився з читачами своїм новим твором.
переглядів: 368