Ми у Facebook
13.12.2022, 07:30

Нагадування про літо – смачнющий овочевий салат: готуємо

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:
Помідори – 1.5 кг
Огірки – 500 г
Болгарський перець – 400 г
Цибуля - 400 г
Зелень – 20 г
Часник - за смаком
Сіль – 1 ст.л.
Рослинна олія - 100 мл
Базилік - за смаком
Цукор – 4 ч.л.
Оцет – 4 ч.л.

Приготування:

1. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння. У болгарських перців видаляємо серцевину з насінням. З огірків зрізаємо хвостики.
2. Помідори нарізаємо часточками, видаляємо плодоніжку. Огірки нарізаємо тонкими кружальцями. Відправляємо овочі у велику глибоку чашу.
3. Болгарські перці нарізаємо тонкою соломкою. Цибулю шаткуємо тонкими півкільцями. Зелень та часник подрібнюємо і відправляємо все в салат.
4. Додаємо в салат сіль та олію. Ретельно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на годину. Через 30 хвилин ще раз перемішуємо салат.
5. Розкладаємо салат по стерильним баночкам до верху, щільно. Вливаємо в кожну банку овочевий сік, що утворився, по шийку.
6. Широку каструлю застилаємо тонким рушником, ставимо банки в каструлю. Прикриваємо їх стерильними кришками і заливаємо холодною водою по плічка. Після закипання вогонь зменшуємо та стерилізуємо салат 30 хвилин.
7. До кожної банку додаємо по 1 ч.л. цукру та 1 ч.л. оцту. Закриваємо банки кришками.
8. Перевертаємо заготовки вгору дном і укутуємо теплою ковдрою. Залишаємо так до повного охолодження, а далі прибираємо салат у прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ