Ми у Facebook
19.12.2022, 10:38

Вночі Київ атакували "шахедами": що відомо

У ніч з 18 на 19 грудня 2022 російські окупаційні війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва «Shahed-136/131».
Столична влада повідомила, що РФ здійснила атаку за допомогою іранських дронів, частина влучила в об’єкт критичної інфраструктури.

О 4:45 ранку Київська міська військова адміністрація повідомила, що РФ атакувала українську столицю за допомогою іранських дронів "Shahed" ("шахед"), частину з них вдалося збити.

"У Києві триває повітряна тривога. Ворог атакує столицю баражуючими боєприпасами "Shahed”. Працює ППО. На цей час в повітряному просторі Києва збито вже 9 ворожих БПЛА", — йдеться у повідомленні.

Невдовзі міський голова Києва Віталій Кличко підтвердив вибухи у двох районах Києва — Солом’янському та Шевченківському. Попередньо, в Києві без постраждалих. Медики та рятувальники ще працюють на місцях.

За час повітряної тривоги в небі над Києвом було зафіксовано 23 безпілотники. Сили оборони знищили 18 дронів, повідомив Сергій Попко, начальник КМВА.

"Минулося без постраждалих. Проте уламками пошкодило проїжджу частину у Солом’янському районі, а також вікна багатоповерхівки у Шевченківському районі", — розповів він.

"На жаль, є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Аварійні служби ліквідовують наслідки", — додав Попко.

У Києві та області через запроваджують екстрені відключення світла, енергетики працюють над ліквідацією наслідків ударів, повідомили в ДТЕК.

На місці пошкодження об‘єкту критичної інфраструктури виникла пожежа, повідомили в ДСНС. Станом на 7 ранку її загасили. ДСНС задіяли 12 одиниць основної і спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 58 чоловік особового складу. За попередніми даними, жертв та постраждалих немає.


У Київській області внаслідок нічної атаки дронами пошкоджені об’єкти інфраструктури та приватні будинки, щонайменше двоє людей дістали поранення, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

"Попередньо, двоє постраждалих. Людям надається допомога — вони під наглядом лікарів", — зазначив посадовець.

Як повідомили в Офісі Генпрокурора, Збройні сили РФ атакували критичну інфраструктуру Київської області. Інформація щодо потерпілих та руйнувань уточнюється. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ