Ми у Facebook
22.12.2022, 14:55

Львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит» отримала найсучасніший рентген-апарат

Нове обладнання відповідає сучасним медичним стандартам, тому діти будуть отримувати мінімальну дозволену дозу опромінення. Вартість нового рентген-апарата – 7,5 млн грн. Новий пристрій дозволить щонайменше 5 тис. маленьких пацієнтів пройти обстеження лише за один рік.
«Головна відмінність нового обладнання – низька доза опромінення, що надзвичайно важливо для малюків, та можливість проводити повний комплекс обстежень. Новий рентген-апарат для «Охматдиту» придбали за 7,5 мільйонів гривень коштом Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2021 – 2025 роки», – повідомив Максим Козицький.

Апарат дозволяє використовувати прицільну рентгенографію, яка є затребуваною в пульмонології, ортопедії, травматології, гастроентерології та урології. Розумне програмне забезпечення дозволяє проводити комплекс роботи – від отримання цифрового зображення до його архівування та передачі у медичну інформаційну систему. Це дуже економить час, та пришвидшує діагностику пацієнта.


«Обладнання оснащене сучасними технологіями, що дозволяє одразу побачити знімок на моніторі комп’ютера, маємо можливість постійного зв’язку під час обстеження через спеціальну аудіосистему і одразу роздруковувати результати обстеження на термоплівки», - повідомила лікар-рентгенолог Зиновія Жидяк.

Відтепер нове обладнання працюватиме у відремонтованому рентген-кабінеті. Ремонт обійшовся лікарні в 240 тис. грн.







На правах реклами