Ми у Facebook
23.12.2022, 11:01

Смачні салати до святкового столу: з буряком, з крабовими паличками, з грибами

Фото ілюстративне

Чим ближче до свят, тим частіше заглядаємо в кулінарні книги в пошуках тих самих страв, які здивують і смакуватимуть кожному гостю.
Приготуйте ці три салати і кожен знайде щось на свій смак.

Салат з крабовими паличками та рисом:

- крабові палички - 200-220 г;
- кукурузка - 250 г;
- яйця варені - 3 шт;
- огірок свіжий - 2 шт;
- рис варений - 100 г;
- цибуля - 1 шт (або пучок зеленої);
- сіль, перець - за смаком;
- майонез.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати домашній майонез [РЕЦЕПТ]

Крабові палички, огірки, яйця і цибулю пошинкувати в довільній формі і покласти в миску. Додати сюди кукурузку, варений рис, майонез, сіль, перець і перемішати.

Салат з шампіньойонами:

- шампіньйони - 250-300 г;
- цибуля - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- консервований зелений горошок - 100 г;
- майонез - 2-3 ст.л;
- зелень - для подачі;
- сіль, перець - за смаком;
- олія - 3-4 ст.л;


Цибулю дрібно пошинковану, моркву потерту на тертку змішати та посмажити на сковорідці в олії до стану м‘ягкості. Окремо посмажити дрібно нарізані шампіньйони, до готовності. Відцідити зайву рідину-олію в обох випадках смаження, якщо така залишиться. Змішати моркву з цибулею, гриби, додати горошок, майонез та перемішати. Посолити, поперчити за смаком, додати зелень. Найкраще вимішувати салат за кілька хвилин перед подачею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко зварити буряк

Ніжний салат з буряком:

- буряк - 2 шт;
- яйця варені - 3 шт;
- сир твердий - 100 г;
- часник - 3 зубці;
- майонез - 2-3 ст.л;
- спеції: сіль, перець - за смаком.


Буряк і яйця відварити і охолодити. Потерти всі складові на грубу терку. В майонез вичавити часник, додати спеції. Вимішати салат і подавати до столу.





На правах реклами