25.12.2022, 18:07
Качка в соєво-медовому маринаді: те, що треба на Новий рік
Чудовий маринад! Качка з ним виходить ошатна та ароматна. Саме для новорічного столу
Інгредієнти:
1 качка – близько 2х кг
⠀
Для маринаду:
4 ст. соєвого соусу
3 ст.л лимонного соку
3 ст.л меду або кленового сиропу
1/2 ч.л меленої кориці
⠀
Для гарніру:
600 г картоплі
5 зубчиків часнику
2 ст.л лимонного соку
2 ч.л чебрецю
Сіль.
⠀
Приготування:
⠀
1. - Підготуємо качку: розморожуємо за добу в холодильнику, відрізаємо лапи, видимий жир, повертаємо крильця за спинку, скріплюємо черевний отвір шпажками.
⠀
2. - Змішуємо інгредієнти для маринаду та поливаємо качку. Залишаємо маринуватися на пару годин, а краще на ніч. Іноді перевертаємо качку.
⠀
3. Для гарніру:
- недовго варимо картоплю (мін 15), розрізаємо її на 4 частини
- Пропускаємо часник через тиск, додаємо лимонний сік, чебрець, масло. Все перемішуємо.
⠀
4. - У лист укладаємо гарнір, поливаємо часниковою сумішшю, кладемо качку на спинку.
Запікаємо всі разом при 200°С близько 2,5 години.
Якщо без гарніру, то качці вистачить 2-х годин (по годині на кожен кілограм). Перед запіканням качка має зігрітися до кімнатної температури.
Через 20 хвилин перевіряємо рум'яність качки і якщо вона вже добре підрум'янилася, вкриваємо фольгою.
У середині запікання поливаємо качку маринадом, що залишився, і стікаючим жиром, вкриваємо фольгою, щоб не підгоріла і залишаємо пектися до готовності. Готовність перевіряємо протиканням основи ноги: витікати має прозорий сік; якщо є рожевий, то нехай доходить до готовності ще 15 хвилин.
⠀
1 качка – близько 2х кг
⠀
Для маринаду:
4 ст. соєвого соусу
3 ст.л лимонного соку
3 ст.л меду або кленового сиропу
1/2 ч.л меленої кориці
⠀
Для гарніру:
600 г картоплі
5 зубчиків часнику
2 ст.л лимонного соку
2 ч.л чебрецю
Сіль.
⠀
Приготування:
⠀
1. - Підготуємо качку: розморожуємо за добу в холодильнику, відрізаємо лапи, видимий жир, повертаємо крильця за спинку, скріплюємо черевний отвір шпажками.
⠀
2. - Змішуємо інгредієнти для маринаду та поливаємо качку. Залишаємо маринуватися на пару годин, а краще на ніч. Іноді перевертаємо качку.
⠀
3. Для гарніру:
- недовго варимо картоплю (мін 15), розрізаємо її на 4 частини
- Пропускаємо часник через тиск, додаємо лимонний сік, чебрець, масло. Все перемішуємо.
⠀
4. - У лист укладаємо гарнір, поливаємо часниковою сумішшю, кладемо качку на спинку.
Запікаємо всі разом при 200°С близько 2,5 години.
Якщо без гарніру, то качці вистачить 2-х годин (по годині на кожен кілограм). Перед запіканням качка має зігрітися до кімнатної температури.
Через 20 хвилин перевіряємо рум'яність качки і якщо вона вже добре підрум'янилася, вкриваємо фольгою.
У середині запікання поливаємо качку маринадом, що залишився, і стікаючим жиром, вкриваємо фольгою, щоб не підгоріла і залишаємо пектися до готовності. Готовність перевіряємо протиканням основи ноги: витікати має прозорий сік; якщо є рожевий, то нехай доходить до готовності ще 15 хвилин.
⠀
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1658Інші статті рубрики:
У Рівному виступить відома бандуристка KRUT
Завтра, 20 квітня, відома артистка виступить у Органному залі. Концерт запланований о 18 годині.
переглядів: 200
У Рівному почався новий збір на дрони
Місто оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ.
переглядів: 228
Прикмети та заборони цього дня: усе, що слід знати про 19 квітня
Українці вшановують пам'ять святого Іоана. До настання Нового року залишилося 256 днів.
переглядів: 271
З Днем ангела Івана: суперові вітання
Сьогодні, 19 квітня, Івани святкують свій День ангела.
переглядів: 195
Як продуктивно почати ранок: кілька потужних і дієвих порад
Пропонуємо вам кілька дієвих порад, які забезпечать чудовий і продуктивний ранок.
переглядів: 270