Качка в соєво-медовому маринаді: те, що треба на Новий рік
1 качка – близько 2х кг
⠀
Для маринаду:
4 ст. соєвого соусу
3 ст.л лимонного соку
3 ст.л меду або кленового сиропу
1/2 ч.л меленої кориці
⠀
Для гарніру:
600 г картоплі
5 зубчиків часнику
2 ст.л лимонного соку
2 ч.л чебрецю
Сіль.
⠀
Приготування:
⠀
1. - Підготуємо качку: розморожуємо за добу в холодильнику, відрізаємо лапи, видимий жир, повертаємо крильця за спинку, скріплюємо черевний отвір шпажками.
⠀
2. - Змішуємо інгредієнти для маринаду та поливаємо качку. Залишаємо маринуватися на пару годин, а краще на ніч. Іноді перевертаємо качку.
⠀
3. Для гарніру:
- недовго варимо картоплю (мін 15), розрізаємо її на 4 частини
- Пропускаємо часник через тиск, додаємо лимонний сік, чебрець, масло. Все перемішуємо.
⠀
4. - У лист укладаємо гарнір, поливаємо часниковою сумішшю, кладемо качку на спинку.
Запікаємо всі разом при 200°С близько 2,5 години.
Якщо без гарніру, то качці вистачить 2-х годин (по годині на кожен кілограм). Перед запіканням качка має зігрітися до кімнатної температури.
Через 20 хвилин перевіряємо рум'яність качки і якщо вона вже добре підрум'янилася, вкриваємо фольгою.
У середині запікання поливаємо качку маринадом, що залишився, і стікаючим жиром, вкриваємо фольгою, щоб не підгоріла і залишаємо пектися до готовності. Готовність перевіряємо протиканням основи ноги: витікати має прозорий сік; якщо є рожевий, то нехай доходить до готовності ще 15 хвилин.
⠀

Змінилися правила оплати лікарняних: що потрібно знати працівникам

З 4 квітня 2025 року набули чинності зміни, ухвалені Законом України від 18 грудня 2024 року № 4158-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо загальнообов’язкового державного соціального страхування».
переглядів: 779
Не лише шоумен, але й воїн: на війні загинув Максим Неліпа

З початку повномасштабного вторгнення він добровільно вступив до лав ЗСУ у березні 2022 року. Обіймав посаду командира розвідувального взводу у структурі командування Сухопутних військ ЗСУ.
переглядів: 182
Вишиванка єднає: як долучитися до флешмобу української ідентичності

Сьогодні, 15 травня, українці по всьому світу відзначатимуть День вишиванки – свято нашої культурної ідентичності, спадку та сили національного символу.
переглядів: 194
Як приготувати сніданок з трьох інгредієнтів: швидкий рецепт від досвідчених господинь

Сніданок — це важлива частина нашого дня, яка задає тон на весь наступний час. Іноді хочеться чогось смачного, але при цьому простого і швидкого у приготуванні. Якщо у вас є лише три інгредієнти під рукою, не біда! Ось рецепт оладок з банану та яйця, який стане чудовим варіантом для сніданку.
переглядів: 207
Чи можна заморожувати сир і як правильно це робити: поради для збереження смаку й свіжості

Якщо у вас вдома накопичилось більше сиру, ніж ви встигаєте спожити, варто замислитися над способами його зберігання.
переглядів: 921