Ми у Facebook
25.12.2022, 18:07

Качка в соєво-медовому маринаді: те, що треба на Новий рік

Чудовий маринад! Качка з ним виходить ошатна та ароматна. Саме для новорічного столу
Інгредієнти:
1 качка – близько 2х кг

Для маринаду:
4 ст. соєвого соусу
3 ст.л лимонного соку
3 ст.л меду або кленового сиропу
1/2 ч.л меленої кориці

Для гарніру:
600 г картоплі
5 зубчиків часнику
2 ст.л лимонного соку
2 ч.л чебрецю
Сіль.

Приготування:

1. - Підготуємо качку: розморожуємо за добу в холодильнику, відрізаємо лапи, видимий жир, повертаємо крильця за спинку, скріплюємо черевний отвір шпажками.

2. - Змішуємо інгредієнти для маринаду та поливаємо качку. Залишаємо маринуватися на пару годин, а краще на ніч. Іноді перевертаємо качку.

3. Для гарніру:
- недовго варимо картоплю (мін 15), розрізаємо її на 4 частини
- Пропускаємо часник через тиск, додаємо лимонний сік, чебрець, масло. Все перемішуємо.

4. - У лист укладаємо гарнір, поливаємо часниковою сумішшю, кладемо качку на спинку.
Запікаємо всі разом при 200°С близько 2,5 години.
Якщо без гарніру, то качці вистачить 2-х годин (по годині на кожен кілограм). Перед запіканням качка має зігрітися до кімнатної температури.

Через 20 хвилин перевіряємо рум'яність качки і якщо вона вже добре підрум'янилася, вкриваємо фольгою.

У середині запікання поливаємо качку маринадом, що залишився, і стікаючим жиром, вкриваємо фольгою, щоб не підгоріла і залишаємо пектися до готовності. Готовність перевіряємо протиканням основи ноги: витікати має прозорий сік; якщо є рожевий, то нехай доходить до готовності ще 15 хвилин.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ