Ми у Facebook
27.12.2022, 11:25

Як доглядати за орхідеями взимку: варто знати

Сьогодні розповімо про прості доглядові процедури, які допоможуть орхідеям легко пережити зиму!
Полив
Надлишок вологи виявиться згубним для орхідей. Тому достатньо поливати квіти 1 раз на 1,5-2 тижні водою кімнатної температури. Також можна проводити зрошення теплою водою. Але за такого поливу важливо прибирати надлишки вологи паперовими серветками.

Підживлення
Відразу після поливу підгодовуємо рослини фосфорно-калійними або спеціалізованими добривами для орхідей. Підживлення проводимо 1 раз на місяць. У зимовий період обов'язково знижуємо концентрацію добрив у 4 рази.

Обприскування
Використовуючи пульверизатор, теплу воду або спеціальні розчини (наприклад, Епін) проводимо обприскування рослин, уникаючи квітконосів з бутонами. Обприскування проводимо в затіненому місці і не виставляємо квітку відразу під пряме сонячне проміння, щоб запобігти появі опіків на листі.

Провітрювання
Всі кімнатні орхідеї не люблять задуху і надто тепле повітря, тому частіше провітрюємо приміщення. Але слідкуємо за тим, щоб у кімнаті не було холодних протягів.

Досвічування
Орхідеї люблять світло, тому в зимовий період рекомендуємо переселити їх на південне вікно. Також корисно проводити досвітлення лампами денного освітлення, розміщуючи їх в 30 см від квітки, не більше.

Зволоження повітря
Якщо в квартирі занадто жарко, необхідно підвищити вологість повітря. Для цього:
• обприскуємо рослини, але обов'язково прибираємо вологу, що залишилася в пазухах листя, щоб вона не застоювалася і не призводила до загнивання;
• ставимо поруч із квітами піддони з галькою, наповнені водою;
• накриваємо батареї мокрими рушниками;
• використовуємо зволожувач повітря;





На правах реклами