Ми у Facebook
27.12.2022, 12:31

Готуємо символ Нового року - імбирне печиво

Зробить ваш настрій ще більш новорічним!
Інгредієнти:

~500гр борошна
100гр вершкового масла
100гр цукру
100гр меду
1 яйце+2 жовтки
2ч.л.соди без гірки
1,5 ч.л.кориці+2 ч.л.імбиру(інші спеції до смаку)

Мед, цукор, спеції змішуємо у каструльці з товстим дном та ставимо на повільний вогонь. Заважаємо поки цукор не розчинитися повністю(!)
Знімаємо з вогню і відразу додаємо соду, перемішуємо. Суміш буде сильно пінитися-це нормально. Додаємо вершкове масло та швидко перемішуємо. Далі яйця і швидко перемішуємо.
Даємо тесту охолонути ~15хв. Потім починаємо поступово підмішувати борошно, поки тісто не стане пружним, перестане чіплятися до рук, але при цьому залишиться м'яким. Борошна може піти трохи менше чи більше
Загортаємо тісто в плівку і даємо постояти 30-40хв. Потім розкочуємо тісто тієї товщини, яку любимо (зручніше відразу на пергаменті). Товще-пряники будуть м'якшими, тонше-хрусткими, ближче до печива.
У розігріту духовку на 180 градусів 8-15 хв (залежить від розміру та товщини пряничків). Охолоджуємо (краще на ґратах).





На правах реклами