Ми у Facebook
27.12.2022, 14:30

Кілька слів щодо елайнерів

Стоматологи частіше стикаються з недоліками зубного ряду, ніж з власниками бездоганної посмішки. Проблема нерівних зубів криється не тільки в естетичній складовій. Подібна патологія здатна призвести до розвитку численних проблем: деформації зубів і їх руйнування, асиметрії обличчя, тощо.
Необхідність корекції неправильного прикусу не ставиться під сумнів. Головне вибрати відповідну методику. Прозорі брекети асоціюються у пацієнтів з дискомфортом і необхідністю регулярної корекції. На щастя, це далеко не єдиний спосіб вдосконалення посмішки.

Чудовою альтернативою класичним стоматологічним конструкціям вважаються капи для вирівнювання зубів.

Що це таке?


По суті це ще один різновид брекет-систем. Перші ортодонтичні конструкції були створені півтора десятка років тому. Популярність елайнериі заробили нещодавно. Ковпачки виготовляються з міцного і безпечного полімеру. Абсолютно прозорі елайнери практично не помітні в ротовій порожнині. Обумовлено це високою світлопроникністю матеріалу.

Виготовляються елайнери для вирівнювання зубів з біопластику або біосилікону. Це гіпоалергенні, нетоксичні матеріали. Завдяки еластичності, конструкція не травмує слизову оболонку рота.

Для досягнення високого естетичного ефекту капи на зуби для вирівнювання надягають на 16-20 годин на добу. Лікар дозволяє зняти конструкцію тільки під час прийому їжі або чищення зубів.

Кожні 1,5-3 місяці пацієнт отримує від стоматолога новий комплект стоматологічних виробів. Завдяки такому підходу лікування елайнерами досить ефективне.

Етапи лікування


Стоматологічне лікування починається з лікарської консультації. Спеціаліст проводить обстеження ротової порожнини, робить рентген-знімок і визначає доцільність носіння капи для вирівнювання зубів.

Наступний етап - виготовлення відбитка зубного ряду. На його базі створюється 3-D модель майбутнього виробу. В процесі лікування створюється кілька зліпків і наборів елайнерів.

Прозорі капи для вирівнювання зубів виготовляються протягом 7 днів. Перед установкою цього вироба обов'язково слід вилікувати карієс та інші стоматологічні патології. Коригуюча система встановлюється тільки в повністю здорову порожнину рота.

Елайнери для зубів треба носити протягом року або півтора років. Тривалість корекції обумовлена ступенем тяжкості патології і бажаного результату. Вирівнювання зубів елайнерами дозволяє досягти естетичного ефекту без болю та дискомфорту. Перші позитивні зміни пацієнти відзначають вже через кілька місяців носіння.

Стоматологічні елайнери на зуби відрізняються невибагливістю у догляді. Їх треба мити проточною водою. Для чищення використовується зубна щітка. Вода не повинна бути гарячою, інакше елайнер деформується.

Сьогодні елайнери в Івано-Франківську один з найбільш затребуваних методів корекції прикусу. Обумовлено це численними перевагами конструкції. Стоматологічні клініки пропонують пацієнтам купити елайнери різних виробників.






На правах реклами